Segons Joan Vinyes, a A Gudiña solament val el triomf.

No li falta raó al pilot andorrà, a la prova doble de A Gudiña (Orense), que tanca el Campionat d’Espanya de Rallyes sobre terra 2005, solament li val la victòria si vol ser campió d’Espanya de la categoria de dues rodes motrius. Així doncs l’únic plantejament vàlid per a Vinyes -Mercader (Peugeot 206 XS) és aconseguir el primer lloc en els dos rallyes que es disputaran el proper cap de setmana (dies 12 i 13), en cas contrari el títol de Vinyes passarà a dependre dels resultats dels seus rivals, sobretot Josep Bruguera que ara mateix és el líder provisional de la categoria, encara que Sevilla, Viera i Garcia també tenen les seves opcions.

El recorregut previst pels organitzadors conta amb cinc especials, per les quals si passarà dues vegades, en cadascuna de les jornades de competició. Concretament en el primer dia els participants hauran de superar un traçat amb un total de 328,68 kms., dels que 84,44 kms., són de velocitat. Per al diumenge el recorregut és un mica mes curt, 240,82 kms., en total, mentre que els cronometrats seran 76,36 kms.

És habitual a la prova gallega del Campionat d’Espanya de rallyes de terra trobar-se amb pistes molt trencades i sembla ser que aquest any la pluja pot fer acte de presència, per a Vinyes, no serà gens fàcil, però hem de lluitar per aconseguir el títol. Fins a sis pilots tenim opcions matemàtiques d’aconseguir-lo, de tota manera crec que l’enemic a batre és Bruguera que ens porta 10 punts d’avantatge, s’haurà d’anar ràpid i assegurar alhora en un terreny que per les referències que tinc amaga molts paranys. Si a més plou ... En aquesta ocasió Vinyes ha volgut provar el seu cotxe abans d’iniciar el llarg desplaçament fins a A Gudiña, però la pluja va frustrar el seu intent, el circuit on habitualment fem la proves del cotxe estava en unes condicions pèssimes i hem decidit deixar-lo per a divendres que ve una vegada acabats els reconeixements de les especials. Si cal fer algun retoc el farem alla mateix.

L’inici del I Rallye de terra d’Orense està previst a les 7h40 del pròxim dissabte, dia 12, en el podi situat en la zona d’aparcament Renfe de A Gudiña, mentre que l’arribada dels supervivents de la prova es portarà a terme a partir de les 17h45 en el mateix podi.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Rallyes de terra 2005 AGR2 .
1.- Josep Bruguera, 110 punts, 2.- Joan Vinyes, 100 p. 3.-Enrique Sevilla, 90 p., 4.- Alfonso Veiés, 83 p., 5.-Miguel A. Garcia, 78 p., 6.-Abel Fernandez, 58 p .
Cal recordar que l’escala de puntuació en cada rallye és la següent:
1è, 32 punts, 2on, 25 p., 3è, 20 p., 4art., 16 p., 5è, 12 p .

Servei de premsa.


 

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF