A Vic, els pilots del ACA-kàrting entre els millors.

Gerard Escuer i Guillaume Giorza, pilots de l’Automòbil Club d’Andorra de kàrting, van tenir un cap de setmana amb sensacions ben diferents al circuit d’Osona (Vic), en el tercer meeting puntuable per a les Copes, Trofeus i Challenges de Catalunya de Kàrting dins de la categoria Rotax,.
Tant Escuer com Giorza van protagonitzar una excel·lent mànega d’entrenaments cronometrats, a partir d’aquí les coses es van torçar per al primer, que va acabar endarrerit la primera carrera a causa d’una sortida de pista, mentre que Giorza va guanyar aquesta primera carrera, encara que després va ser desqualificat, en la segona va protagonitzar una gran remuntada que el va portar fins a la 7a., posició final. Tot això va passar sota la pluja que va caure de manera constant sobre la pista de la Escuderia Osona.

En els entrenaments oficials, ja es va poder comprovar que Giorza habia oblidat els problemes que l’havien acompanyat en proves anteriors i va aconseguir el quart millor crono, abans en els lliures havia estat el més ràpid. Per la seva part Escuer també va estar molt encertat i amb un temps 6 dècimes superior al del seu company es va situar en la sisena plaça. La primera carrera es va iniciar amb els pilots andorrans rodant entre els millors. Giorza va aconseguir situar-se com a líder i va mantenir aquesta posició fins al final. Després... la desqualificació comentada va deixar sense recompensa la seva excel·lent cursa. Per la seva part Escuer va tenir un toc amb un rival que el va relegar a les parts posteriors del grup, lluny d’abandonar va seguir lluitant i va poder recupera fins a la 15a., posició. En la segona carrera, els pilots del ACA kàrting van sortir molt endarrerits i tot semblava perdut. Per a Giorza no va ser així i el seu esperit competitiu li va fer protagonitzar una gran remuntada des de l’últim lloc de la graella, fins a la 7è., lloc. Escuer no va tenir tanta sort i es va veure obligat a abandonar després d’estar immers en un toc col·lectiu.

Guillaume Giroza, va deixar el circuit d’Osona satisfet per la seva actuació, però, que et desqualifiquin després de pujar al esglà mes alt del podi no és gens agradable, El motiu? un problema amb el precinte del motor. De totes maneres a la segona carrera amb un motor que m’han deixat també he rodat molt fort, els problemes estan oblidats i espero amb ganes la pròxima prova. Gerard Escuer també feia un valoració positiva de la seva participació a Vic, segueixo el meu procés d’adaptació i aquest cap de setmana hem estat molt a prop dels més ràpids. Amb una mica més d’experiència crec que aconseguiré acabar les carreres sense els incidents que em deixen fora de les posicions capdavanteres.

Classificacions Copes, Trofeus i Challenges de Catalunya de Kàrting-categoria ROTAX:
Entrenaments cronometrats.
1.-Alejandro Lino (Energy) 1’03.828 2.-Jorge Suarex (Kombikart) a 0.629 3.-Victor Galilea (Kombikart) a 1.328 4.-Guillaume Giorza (Sodikart) a 1.679 ... 6.-Gerard Escuer (FA) a 2.245,
1a. Carrera.
1.- Alejandro Lino (Energy) 19’31.866 2.-Borja Lopez (Kombikart) a 0’07.390 3.-Victor Galilea (Kombikart) a 0’08.189... 15.-Gerard Escuer (FA) a 1’02.832.
2a. Carrera,
1.-Borja Lopez (Kombikart) 19’13.210, 2.-Sergio Flores (Red Speed) a 0’08.809 3.-Jorge Suarex (Kombikart) a 0’20.175 ... 7.- Guillaume Giorza (Sodikart) a 0’26.020
.
El pròxim meeting de les Copes, Trofeus i Challenges de Catalunya de Kàrting, es disputarà al circuit de Mora d’Ebre els dia 14 i 15 de juny.

Fotos: Dorsal 19 - Gerard Escuer, Dorsal 28 - Guillaume Giorza).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF