Debut complicat dels pilots del ACA Júnior 2009.

Lluis Bigordá-David Ibañez i Joan Carchat-Claudio Ribeiro, els equips que formen part del Programa Júnior 2009 de l’Automòbil Club d’Andorra, van tenir un debut difícil en l’1er. Ral·li Pacha-La Pineda, prova inicial del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’asfalt 2009 i del Volant RACC-Desafio Esso-Mavisa també de la present temporada. Tant Carchat com Bigordá, que competien per primera vegada fora d’Andorra, van acusar la falta de experiència en proves d’aquestes característiques i es van situar en la clasifiación final en la 8a., i 10a., plaça respectivament, en un ral·li que el Volant RACC va estar dominat de manera clara per l’equip format per Pujol-Rosell.

Malgrat no poder estar entre els millors, Carchat i Bigordá, conscients que els queda un llarg camí que recórrer en el món dels ral·lis, es mostraven satisfets d’haver arribat al parc tancat final i disposats a treballar per solucionar, en la mesura del possible, les carències que han anotat en la prova del seu debut.
Carchat comentava d’aquesta manera les seves impressions del que havia estat la jornada, Hem fet un ral·li de menys a més, les primeres passades per l’especials eren sens dubte molt complicades, les notes no eren precisament bones i fins que no agafàvem confiança era difícil llançar-se a millorar els cronos. Hem aconseguit l’objectiu que ens havíem marcat d’arribar al final de ral·li, encara que ens hagués agradat estar una mica més a prop dels rivals que ens han precedit. Així doncs el jove pilot andorrà es mostra convençut de que el marge de millora és molt ampli i està disposat a lluitar per escalar posicions a la classificació, a part que molts del nostres rivals ens superen en experiència, coneixen bé el cotxe,... entre d’altres coses, crec que per a nosaltres és indispensable millorar les nostres notes per tenir un millor ritme de carrera des de l’inici.

L’opinió de Bigordà coincideix en bona part amb la del seu company, al final aquest era el seu comentari, estic content d’haver acabat el ral·li. L’experiència acumulada en aquesta prova ens ha de servir de punt de partida per trobar solucions per marcar millors registres i d’aquesta manera estar mes a prop dels nostres rivals. Malgrat haver quedat lluny dels millors em trobo animat i convençut de que podem progressar en les pròximes carreres, no serà fàcil però posarem tot de la nostra part per aconseguir-ho.

Classificació final del VolantRACC-Desafiament Esso-Mavisa del I Ral·li Pacha-La Pineda:
1.- Pujol-Rosell 55’36.8, 2.-Alvarez-Rama a 0’33.3, 3.-Vicens-Sauleda a 0’37.5 .......,
8.-Carchat-Ribeiro a 1’46.6, ... 10.-Bigordá-Ibañez a 5’58.2.

La pròxima prova puntuable per al Volant RACC 2009 serà el Ral·li de Cervera que es disputarà els dies 3 i 4 d’Abril.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF