Bigordà i Carchat amb ganes de tornar a competir.


Els equips del Programa Júnior 2009 de l’Automòbil Club d’Andorra es mostren ansiosos de tornar a competir després de més d’un mes d’inactivitat. Lluis Bigordá-David Ibañez i Joan Carchat-Claudio Ribeiro, estaran al podi de sortida, dissabte que ve (dia 25), per disputar el 22è Ral·li Girona, segona prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis 2009 i del Volant RACC-Desafio Esso-Mavisa també de la present temporada. Els pilots andorrans afronten la cursa que organitza la Escuderia Baix Empordà, amb l’esperança de millorar posicions en la classificació del Volant, sense oblidar que el gran objectiu de la present temporada és aprendre i agafar una experiència indispensable per aspirar a reptes més ambiciosos.

Els organitzadors han preparat un ral·li amb trams de velocitat molt coneguts per a la majoria dels pilots participants, no és el cas de Bigordà i Carchat, i dels aficionats en general. Cladells (15,430 kms) i Osor (11,600 kms) configuraran les dues seccions inicials, mentre que les dues passades per els Angels (15,640 kms) i Santa Pellaia (8,370 kms), decidiran la classificació final del ral·li.
En total els participants hauran de superar un recorregut de 309,61 kms., dels quals 102,08 kms., seran cronometrats.

Després del que va passar a la prova de La Pineda, Joan Carchat i el seu equip han posat especial èmfasi a preparar el ral·li, Afrontarem el ral·li de Girona en millors condicions, hem estat més precisos en el moment d’apuntar les característiques de les especials i això ens donarà mes seguretat des del mateix inici. Un altre aspecte que ens ajudarà a agafar un bon ritme de competició és iniciar la competició amb pneumàtics usats... de totes maneres serà important improvisar segons en quines condicions es presenti el ral·li. El jove pilot andorrà també es mostra esperançat a aconseguir bons cronos en unes especials, a priori, favorables, m’han agradat molt les especials, som conscients que alguns dels nostres rivals les coneixen millor que nosaltres però crec que podem fer-ho bé. També cal comptar amb la climatologia que en algunes de les zones que hem de superar ens pot plantejar problemes difícils de predir.

L’opinió de Lluis Bigordà és molt semblant a la del seu company, estic amb moltes ganes de competir per resquitar-me de la prova inicial en la que les coses no van sortir massa bé. La preparació de la prova de Girona ha estat més intensa i això ha de notar-se en els cronos. Després del reconeixement de les especials, Bigordà es mostra optimista davant el repte de competir per primera vegada en trams de tant renom, la veritat és que m’han agradat molt sobretot els de la tarda, Els Angels i Santa Pellaia. Potser Cladells és el que em sembla més complicat, la carretera té zones en les que està molt trencada… veurem com s‘inicia la cursa i sobretot les condicions climatològiques amb que es correrà la cursa.

El 22è Ral·li Girona començarà a les 9h15 de dissabte que ve (dia 25) en el pàrquing de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, localitat gironina que acollirà tota la logística de la prova. Els participants tornaran a la ubicació esmentada a partir de les 19h55, una vegada superat el traçat descrit.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF