Joan Carchat a prop del podi del Ral·li Girona.

Els equips del Programa Júnior 2009 de l’Automòbil Club d’Andorra, Joan Carchat-Claudio Ribeiro i Lluis Bigordá-David Ibañez, van completar el 22è Ral·li Girona, segona cursa vàlida del Volant RACC 2009-Desafio Esso-Mavisa, en la 4a i 8a posició respectivament en un prova en la que la igualtat entre els equips punters va tornar a ser la nota predominant. El progrés dels pilots andorrans ha estat evident i tots dos han coincidit a donar un vital importància a la preparació prèvia del ral·li.
Carchat, que ha marcat el primer scratch parcial de la seva trajectòria esportiva, ha estat durant diversos moments de la prova lluitant sense complexes amb uns rivals que’l superen en experiència i a més són bons coneixedors de l’especials que es van disputat.

Juan Carchat, en el seu segon ral·li fora d’Andorra, ha començat ha mostrar les seves possibilitats, deixant clar que no està tan lluny dels quals encapçalen el Volant 2009. És cert que les coses han sortit molt millor que en la prova inicial. He estat lluitant amb els més ràpids i pensava que em podia situar al podi. Les últimes especials estaven amb l’asfalt mullat i hem decidit no arriscar i acabar en un quarta posició que no està gens malament. El jove pilot del ACA Júnior 2009 ha deixat al descobert bona part del seu potencial al marcar el millor registre en la primera passada en una especial tan complicada com Osor, crec que he tingut un bon inici de ral·li de tota manera no m’esperava marcar un scratch a Osor, a la segona passada he millorat el meu temps, però aquesta vegada no he pogut sorprendre als meus rivals. Hi ha molta igualtat i és bàsic iniciar les carreres a bon ritme, si no ho fas així quan t’adones has perdut un temps impossible de recuperar. En aquesta prova crec que he tingut opcions de podi però al final he cedit. L’asfalt, degut a la pluja, no estava en la millors condicions i era important arribar al final.

Hem acabat el ral·li i per mi això és positiu, seguim fent quilòmetres i intentem assimilar tota la informació que ens arriba. No hi ha dubte que ens agradaria més a prop dels que ens precedeixen, però cal ser conscients que estem començant i l’important és no deixar de progressar, aquestes eren les paraules de Lluis Bigordá a l’acabar la prova de Girona de la que seguia comentant, crec que hem fet un ral·li de menys com més, millorant a cada passada per les especials. Al matí hem tingut un problema amb el gas que se’ns ha quedat enganxat i això ens ha perjudicat sobretot a Osor. A la tarda volíem arriscar una mica més al final però a l’aparèixer la pluja hem pensat que millor deixar-ho per a una altra ocasió més propicia.

Classificació final del VolantRACC-Desafiament Esso-Mavisa del 22è Ral·li Girona:
1.- Alvarez-Rama 1h15’38.9, 2.- Pujol-Rosell a 0’02.3, 3.-Vicens-Sauleda a 0’08.6, 4.-Carchat-Ribeiro a 0’25.3, ... 8.-Bigordà-Ibañez a 4’56.1.

El Criterium del Berdadá serà la pròxima prova puntuable per al Volant RACC 2009, es disputarà els dies 22 i 23 de Maig.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF