Membrado-Vilamala no donen opció als seus rivals a Riudellots de la Selva.

Josep M. Membrado-Jordi Vilamala va iniciar la seva participació en el Campionat de Catalunya de Ral·lis 2009 amb un triomf en el 22è Ral·li Girona. El cinc vegades guanyador del campionat esmentat, ara al volant d’un Mitsubishi Lancer Evo IX, va aconseguir el millor crono en set de les vuit especials disputades encapçalant la classificació scratch final amb 39” d’avantatge sobre Garcia-Pujol (Mitsubishi Evo IX) i 44” sobre Orriols-Sanchís (Mitsubishi Evo X), que van completar el podi final de la prova organitzada per la Escuderia Baix Empordà.
Cal esmentar que la climatologia va respectar durant bona part de la jornada als equips participants. Al final la pluja no va voler perdre’s la prova i, encara que de manera tímida, va aparèixer en l’última secció.

Per a Membrado els dubtes plantejats a priori sobre la seva adaptació a l’Evo IX aviat van quedar resolts, un scratch a la primera especial el va situar al capdavant de la classificació, lloc que va conservar fins al final, tot i ser superat per Segu i Domingo en el primer pas per Ossor. El pilot d’Olost va acabar les dues passades pel bucle de Cladells i Osor amb 17” d’avantatge sobre Orriols, encara que amb alguns problemes mecànics en el seu Evo IX.
Tot va quedar resolt després del pas per la primera assistència de la tarda i Membrado-Vilamala van continuar sense contratemps el seu camí cap al primer triomf de la temporada.

La cara del pilot de la Escuderia Gironella deixava al descobert la satisfacció pel triomf aconseguit en el Ral·li Girona, Estic molt content amb aquest triomf, ha estat sens dubte molt treballat, malgrat les diferències que hem aconseguit des de l’inici no ha estat fàcil. El canvi de cotxe sempre és delicat, amb el Megane sabíem fins on podíem arribar en tot moment mentre que amb l’Evo ... De totes maneres m’he trobat molt a gust al volant d’aquest cotxe i crec que la prova més evident són els temps aconseguits. Hi ha coses que podem millorar, intentarem fer-ho abans de la següent carrera. Aquesta era l’opinió d’un Membrado que al final va canviar el seu aspecte de concentració de tota la jornada per un ampli somriure que delatava la seva satisfacció per la victòria aconseguida, En general es podria dir que tot s’ha desenvolupat amb normalitat per al pilot català, encara que al final de les seccions matinals la seva preocupació era evident, És cert que va ser el moment delicat de la jornada, vam tenir un problema amb el motor d’arranc i ... Per sort ho vam poder solucionar i tot va seguir amb normalitat. A partir d’aquest moment començarem a preparar la prova de Gironella en la que intentarem estar una vegada més entre els millors.

Tal i como comenta Membrado, la próxima cursa del campionat català de ral·lis es disputarà els dies 22 y 23 de Maig, serà el Criterium del Berguedá.

Resultats - 22è Ral·li Girona.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF