Una de freda i una de calenta per els pilots de l’ACA junior en el Berguedà.

Joan Carchat-Claudio Ribeiro i Lluis Bigordà-David Ibañez, equips del Programa Júnior 2009 de l’Automòbil Club d’Andorra, han tingut sort ben diferent en la disputa del 38è Creterium del Berguedà, Mentre Carchat lluitava des del mateix començament de la prova per un lloc al podi entre els equips del Volant RACC 2009, el seu company abandonava la cursa en el segon pas per Prats-Olost després d’una lleugera sortida de carretera en la que va trencar el radiador del seu Peugeot 206.
Com comentàvem, Carchat va començar decidit a lluitar pel podi i ho va aconseguir en un final de ral·li espectacular en el que va marcar el millor temps en la primera passada per la Costa del Gats i en la segona per Alpens superant a l’equip local Franch-Tarrés amb el que, durant tota la jornada, havien mantingut un duel al límit.

Juan Carchat, en la disputa del seu primer Berguedà, va deixar ben clar que les seves possibilitats de lluitar pel triomf són reals. Crec que estem a prop però els nostres rivals ens superen en experiència i en el coneixement del terreny on es disputen les proves. Això sempre et dóna confiança i et permet ser una mica mes agressiu en els moments decisius. De tota manera estic satisfet de com estan funcionant les coses, estar al podi en la meva tercera carrera sempre és un premi a un treball que, estic convençut, estem fent bé. Abans de la disputa del ral·li va comentar que els trams en baixada en general el motiven i ho va demostrar en carrera, en el primer Costa dels Gats vam marcar el millor registre i això va començar a decantar la balança al nostre favor respecte a Franch, que durant el matí s’havia mostrat molt ràpid. En la segona passada per Alpens, vam afinar molt i va ser el nostre segon scratch consecutiu i decisiu per al resultat final de la prova.
Penso que estem treballant en la bona direcció, a partir d’ara començarem a preparar la pròxima carrera amb l’objectiu de seguir la progressió que ens permeti lluitar pel podi en cada ral·li. Sense oblidar l’altre front que tenim obert, completar el pressupost de la temporada.


En aquesta ocasió no hem pogut acabar la prova i això ens ha privat de continuar amb la nostra línia ascendent. Ens hem posat en una cuneta interior i se’ns ha escapat el cotxe, hem trencat el radiador i per evitar mals majors per a la mecànica hem decidit abandonar, aquest era el comentari de Lluis Bigordá sobre l’incident que el va obligar a deixar la carrera. Fins a aquest moment el pilot andorrà estava seguint el guió previst, que no era un altre que seguir fent quilòmetres intentant millorar els cronos respecte als rivals capdavanters. Fins el moment esmentat ho estàvem aconseguint sense forçar el ritme, ha estat una pena que no hàgim pogut seguir la nostra progressió fins al final. De totes maneres cal passar pagina i començar a treballar pensant amb l’Osona.

Classificació final del VolantRACC-Desafiament Esso-Mavisa del 38è Criterium del Berguedà:

1.- Pujol-Rosell 53’51.2, 2.- Carchat-Ribeiro a 0’18.1, 3.- Franch-Tarrés a 0’19.5, 4.- Vicens-Sauledaa 0’38.0, 5.-Alvarez-Rama a 0’58.0.

El primer cap de setmana del proper mes de juliol (dies 3 i 4) es disputarà la quarta prova del calendari del Volant RACC 2009, serà a Vic i la prova el Ral·li Osona.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF