Membrado-Vilamala donen un pas més cap al títol 2009.

Josep M. Membrado-Jordi Vilamala als comandaments d’un Mitsubishi Lancer Evo IX, han imposat la seva llei en el 38è Criterium del Bergadá. El seu domini ha estat absolut, han assolit el millor crono en les vuit especials cronometrades, superant en la classificació scratch final a Zurita-Amigo (Mitsubishi Evo IX) en 47”, mentre que Domingo-Venceslao (Peugeot 106 Maxi) a 2’10”, ha completat el podi de la tercera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis 2009.

Membrado va deixar ben clar des de l’inici del ral·li que no volia sorpreses i després del bucle inicial ja superava a Zurita, que durant tota la jornada ha estat el seu rival més directe, en 12” . A mesura que es superaven les especials la diferència ha anat creixent fins a arribar als 23” a meitat de ral·li, és a dir una vegada disputades les dues passades per La Guàrdia i Prats-Olost.
Amb el canvi d’escenari tot ha seguit igual i els cronos han estat sempre favorables al campió català de l’especialitat fins a arribar als esmentats 47”, després de superar, també dues vegades, Alpens i la Costa dels Gats.
Així doncs triomf inapel·lable del tàndem Membrado-Vilamala, que dit de passada, han dissipat tots els dubtes sobre la seva possible falta d’adaptació al Mitsubishi Evo IX.

Després de confirmar el seu domini absolut amb un altre gran triomf, el pilot d’Olost es mostrava molt feliç d’haver guanyat la prova de casa, No hi ha dubte que córrer a casa és un avantatge perquè ho coneixes tot molt bé, però també és cert que et dóna un plus de pressió. Aquest any tot ha sortit perfecte des del mateix inici del ral·li i hem aconseguit un triomf que ens ajuda a mantenir intactes les nostres possibilitats de renovar el títol català de l’especialitat. Queda molt camí per recórrer però crec que estem fent les coses bé i així hem de seguir per a aconseguir el nostre objectiu. La prova de l’Escuderia Gironella, en aparença, ha estat en tot moment sota control, les diferències han estat favorables des de la primera especial i la mecànica ha funcionat sense problemes, Si que és veritat que una vegada acabada la carrera sembla que tot hagi estat fàcil, però mentre estàs competint la realitat és ben diferent. Cal mantenir sempre la concentració, la més mínima badada pot tirar per terra el treball que s’ha iniciat molt abans que comenci el ral·li. Sens dubte quan les coses acaben bé és una gran satisfacció perquè els que pilotem el cotxe som els que acabem la feina de tot un equip que treballa per aconseguir un objectiu comú.

La pròxima cita del campionat català de ral·lis serà a Vic els dies 3 i 4 de Juliol. En aquelles dates els membres de l’Escuderia Osona tindran preparada la seva prova, el Ral·li Osona, una de les tradicionals del campionat català de l’especialitat.

Resultats - 38è Criterium del Berguedà.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF