Lluis Bigordà i Joan Carchat van a l’Osona amb confiança .


L’últim repte per als equips que disputen el Campionat de Catalunya de Ral·lis abans de la parada estival tornarà a ser el Ral·li Osona. Un fet tradicional per a molts dels pilots inscrits en la prova catalana i tota una novetat per a Lluis Bigordá-David Ibañez i Joan Carchat-Claudio Ribeiro, que per primera vegada correran un ral·li que es caracteritza per la seva duresa, tant pel recorregut com per la climatologia que s’ha de suportar. Els pilots de l’A.C.A., junior 2009 afrontaran la prova amb l’objectiu de seguir demostrant que poden estar entre els més ràpid del Volant RACC-Desafio Esso-Mavisa 2009.

Quatre trams cronometrats configuren el traçat del Ral·li Osona 2009: La Trona (12,810 kms.) Costa dels Gats (7,850 kms.), Espinelves-Sant Julià (11,020 kms.) i La Vola (8,280). Els dos primers es disputaran, dues vegades cadascun a la secció inicial, mentre que La Vola també es correrà dues vegades però durant la segona secció. L’altra especial d’aquesta secció, la que s’inicia a Espinelves, es disputarà tres vegades, l’última a partir de les 22h05 i per tant de nit. En total els participants hauran de completar un recorregut de 438,38 kms., dels que 99,22 kms., seran de velocitat.

Els pilots de l’ACA junior 2009 coincideixen que a la prova de l’Escuderia Osona tindrà diversos punts complicats, Per a nosaltres el desconeixement de les especials serà en aquesta ocasió més determinant que en les proves anteriors, varis dels nostres rivals directes són de la zona i les coneixen molt bé. A més l’última passada per Espinelves-Sant Juliá es disputarà de nit un detall que resulta una novetat, encara que en aquest aspecte cal dir que abans es disputen dues passades de dia i això ens pot ajudar a conèixer l’especial. L’exigència a nivell físic d’aquest ral·li també és un factor a tenir en compte, són més de dotze hores en el cotxe i és d’esperar que els termòmetres pugin molt. Malgrat tot sortirem a la prova a demostrar que seguim millorant i que podem estar entre els millors.

Joan Carchat, que a la prova de Gironella es va colar en el podi del Volant RACC, ha aprofitat el mes de marge entre ral·li i ral·li per millorar la seva mecànica, Hem fet algunes modificacions de suspensions per millorar la competitivitat del nostre Peugeot. Hem tingut ocasió de provar-ho i crec que a priori ens pot ajudar a millorar els nostres cronos. El jove pilot andorrà també ha rebut una injecció de motivació en assegurar-se la participació en el campionat esmentat fins a final de temporada, En aquests moments sembla que hem trobat una possible solució amb el preparador del meu cotxe, veurem si la podem concretar.

L’objectiu de Lluis Bigordà a Vic és sobretot completar la llarga prova per les carreteres de la comarca d’Osona, Hem d’evitar les sortides de pista, l’abandonament en el ral·li, a part del cost econòmic que suposa, ens deixa sense la possibilitat de fer quilòmetres al volant del Peugeot i per tant sense l’ocasió de posar en pràctica el que hem preparat per a les diferents zones de la prova. Intentarem estar més aprop dels millors i aprofitar qualsevol ocasió per millorar la nostra classificació.

El 41è Ral·li Osona s’iniciarà a les 9h01 de dissabte vinent (dia 4) en el podi situat en un cèntric carrer de Vic, Joan de Serrallonga. El final de la competició està previst a la mitjanit del mateix dia i en l’esmentat podi. Ha ressaltar que el parc d’assistència de l’edició 2009 de l’Osona estarà en les instal·lacions del circuit de kàrting de la capital catalana.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF