Joan Carchat, satisfet. Lluis Bigordá, decebut.

El 41è Ral·li Osona ha estat una dura experiència per als equips del Programa Junior 2009 de l’Automóvil Club d’Andorra, que han superat amb sort ben diferent. Mentre Joan Carchat-Claudio Ribeiro s’han situat per segona vegada consecutiva en el segon lloc de la classificació del Volant RACC 2009, Lluis Bigordá-David Ibañez, no han aconseguit a Vic, portar el seu Peugeot 206 al parc tancat de final de ral·li, una sortida de carretera en la segona passada per Espinelves-Sant Julià els va obligar ha abandonar la carrera.
El segon podi consecutiu de Carchat confirma de manera clara la seva progressió en la seva primera temporada de competició fora d’Andorra. El pilot d’Ordino va estar durant tot el ral·li en posicions de podi, i fins i tot després de marcar el seus dos scratch, concretament en el segon pas per Espinelves-Sant Julià i La Vola, quan l’asfalt estava més complicat a causa de la pluja i la calamarsa que havien caigut uns minuts abans, es va situar a menys de 10” de l’equip líder de la seva categoria, Pujol-Rosell. La falta d’experiència en competir de nit i el seu bon criteri, van fer que afluixes el ritme en la part final, assegurant una excel·lent segona plaça.

Juan Carchat,
tenia referències de que l’Osona era un ral·li molt dur i va tenir ocasió de comprovar-ho en primera persona. En general penso que és una prova molt exigent físicament, són moltes hores de tensió i a mesura que va avançant costa mantenir la concentració. Malgrat tot estic molt satisfet de com s’ha desenvolupat i del resultat, seguim escalant posicions en la classificació del Volant RACC i això motiva de cara als propers ral·lis. Per al jove pilot de l’ACA junior sembla que se li donen bé les condicions complicades en carrera, Avui la climatologia ha estat molt variable i això t’obliga a prendre decisions que de vegades surten bé i unes altres no tant, de totes maneres algun ensurt hem tingut. Per mi el més dur ha estat la calor que hem suportat fins a mitja tarda més o menys. Amb la pluja i la calamarsa l’asfalt estava molt delicat però m’he sentit molt segur i he marcat el dos scratch, per a mi hagués pogut ploure una mica més.
La part final de nit ha estat potser més complicada del que esperava, al no tenir-ho del tot clar he preferit no arriscar i acabar meu primer Osona en una segona posició que omple les meves millors aspiracions per a aquest ral·li.

Si Carchat era la clara mostra de la satisfacció després de completar una excel·lent carrera, Lluis Bigordá era al contrari, el seu aspecte no podia dissimular la seva decepció després d’haver abandonat la prova. És el meu segon abandonament consecutiu i això sens dubte et deixa una mica tocat anímicament. De totes maneres cal superar el mal moment i l’única solució que hi ha és aconseguir algun resultat positiu. La llàstima és que la propera prova del Volant es disputarà a finals d’octubre i això és un llarg període d’inactivitat, No se, ja veurem. Sobre la sortida de carretera que el va obligar a abandonar comentava el següent, la zona on m’he sortit estava molt delicada, patinava molt i de fet en el mateix revolt s’havia sortit un altre cotxe abans. No anava ràpid perquè el copi d’aquest vehicle ens va fer senyals de que afluixéssim, malgrat tot el cotxe m’ha fet un estrany i he anat d’un costat a l’altra de la carretera sense aconseguir aguantar-lo. És una pena però en aquests moments cal treballar per recuperar-se i intentar seguir.

Classificació final del VolantRACC-Desafio Esso-Mavisa del 41è Ral·li Osona:

1.- Pujol-Rosell 1h18’27.7, 2.- Carchat-Ribeiro a 0’21.7, 3.- Vicens-Sauleda a 1’24.8, 4.-Perez-Olive a 2’03.9, 5.-Vila-Ventosa a 2’44.6.

Un altre ral·li tradicional del català de l’especialitat serà la propera cita per els què lluiten aquesta temporada per succeir a Alex Bercianos com guanyador del Volant RACC, serà el Ral·li 2000 Viratges que es disputarà l’últim cap de setmana d’Octubre (dies 23 i 24).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF