Membrado: S’ha trencat la ratxa però... el resultat és excel·lent.

Josep M. Membrado-Jordi Vilamala (Mitsubishi Lancer Evo IX), van completar el 41è Ral·li Osona en una excel·lent segona plaça, només superat per Xevi Pons que va saber imposar la potència del seu Porsche 911 GT3 en les especials de la cinquena prova de calendari del Campionat de Catalunya de ral·lis d’asfalt. Per a Membrado aquesta segona posició li serveix per mantenir intactes les seves opcions de repetir el títol del català de l’especialitat, encara que s’hagi trencat una ratxa de triomfs consecutius (sis) en la prova de l’Escuderia Osona: És una cosa que tard o d'hora havia de passar, sap greu però poques opcions teníem de guanyar per setena vegada consecutiva l’Osona, davant un pilot del nivell del Xevi i la potència del seu Porsche.

El pilot d’Olost abans d’iniciar el ral·li donava per bona la tercera plaça al final de la prova, estaven Xevi Pons i Dani Sola en la llista d’inscrits, però era evident que la carrera s’havia de córrer i es podia esperar qualsevol cosa de la duresa tradicional d’aquest ral·li.
I així va ser, en la primera especial (primer pas per la Trona) Sola va tenir problemes en el seu Mitsubishi Evo IX i va haver d’abandonar a les primeres de canvi, es produïa la primera sorpresa.
Membrado-Vilamala es van centrar a anar al límit en totes les especials i al final de les dues passades per La Trona i La Costa dels Gats, ocupaven la segona plaça a 15” de Pons-Haro, semblava que el triomf era possible.
En la segona secció (tres passades per Espinelves-Sant Juliá i La Vola), la possibilitat no es va concretar. Pons va imprimir un ritme altíssim impossible de seguir pel Mitsu de Membrado-Vilamala, així doncs l’objectiu va passar a ser assegurar la segona posició, un gran resultat que li servia al campió català per acumular un bon nombre de punts en seu haver de la provisional del campionat.

En arribar al parc tancat final, Membrado es mostrava molt feliç amb la segona plaça final, A priori donàvem per bo el tercer lloc a l’Osona 2009. Ha estat una llàstima l’abandonament del Dani, ens hagués agradat veure a quina distància estàvem d’ell amb un cotxe de les mateixes característiques. Mantenir el ritme de Xevi Pons va ser impossible. Ha estat un ral·li molt dur, molta calor al principi després la pluja i la calamarsa que queien de forma intermitent. Miraves al cel i... no sabies que fer. L’Osona sempre és un ral·li molt complicat i aquesta vegada no ha estat una excepció. Membrado i el seu equip tindran a partir d’ara un merescut descans, encara que una mica més curt de l’habitual en altres temporades, el pilot de l’Escuderia Gironella comença a pensar en la terra, Vam fer un plantejament de temporada pas a pas i tal com s’està desenvolupant intentarem l’assalt al campionat català de ral·lis, durant el mes de setembre hi ha dos ral·lis de terra veurem com ens organitzem. Ara mateix la idea és estar en el podi de sortida de, almenys, una d’aquestes proves.

Tal com comentava Josep M. Membrado, per trobar la propera cita en el calendari català de ral·lis ens hem d’anar fins a finals del mes d’Octubre (dies 23 i 24), concretament el Ral·li 2000 Viratges. En referència als ral·lis de terra, les dates previstes durant el mes de setembre són: 5 - 6 a Cervera i 19 - 20 a la província de Girona.

Resultats - 41è Ral·li Osona.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF