Bigordá i Carchat amb ganes de tornar a competir.

Després de gairebé quatre mesos sense competir, els equips que lluiten en el Volant RACC-Desafio Esso-Mavisa 2009 es jugaran les seves opcions de millorar posicions en les setmanes vinents amb la disputa de les tres proves que encara resten del calendari. La primera cita serà a Manresa el proper cap de setmana (dies 23 i 24 d’octubre), el 49è Ral·li 2000 Viratges tot un clàssic en el campionat català de l’especialitat, obrirà les hostilitats en què els equips del Programa ACA junior 2009, Lluis Bigordá-David Ibañez i Joan Carchat-Claudio Ribeiro, intentaran tenir protagonisme en la lluita per estar entre els millors.

El Biela Club Manresa ha preparat per a la seva edició d’aquesta temporada un recorregut parcialment nou en què els equips participants hauran de superar 9 especials (quatre diferents): Les Vilaredes (12,50 kms.) i Castellfollit-Sant Salvador (7,70 kms.), configuren les seccions inicials mentre que Granera (7,40 kms.) i Talamanca (8,50), la primera en tres ocasions, es disputaran en la continuació. En total el recorregut a completar té 434.17 kms., dels quals 75,60 kms., seran de velocitat.

Iniciar el ral·li amb tan sols tres passades en els reconeixements és una cosa que a nosaltres no ens afavoreix, no hem corregut mai el 2000 Viratges i encara que la meitat del ral·li és nou per a tots ... En aquest punt coincideixen Bigordà i Carchat a pesar d’això no deixaran de lluitar per estar entre els millors, així segueixen comentant el recorregut: Tota la part final de la carrera es disputarà de nit i això pot tenir una relació directa amb el que dèiem abans, si coneixes bé el traçat te la pots jugar més quan no hi ha tanta visibilitat. Veurem que passa, cosa que és cert és que ja tenim moltes ganes d’iniciar la competició i procurarem agafar el millor ritme com més aviat millor perquè els nostres rivals no s’escapin.

Joan Carchat, com és habitual en ell, sortirà a per totes i espera sorprendre a què ha estat el seu rival directe en les últimes carreres, Aquesta vegada crec que ho tindré més complicat perquè el meu rival directe corre a casa i coneix molt bé el recorregut fins i tot les especials noves. De totes maneres per intentar-ho no quedarà, sobretot si la climatologia es complica i l’asfalt de les especials está mullat i lliscant. Malgrat tot penso que si puc repetir la segona plaça de l’Osona em donaré per satisfet. El jove pilot andorrà també ha aprofitat els quatre mesos sense competir per fer millores en el seu Peugeot, Podem dir que han estat modificacions obligades, ja que en el test que vam fer es va trencar el canvi de velocitats, a l’Osona ja vaig notar que el funcionament no era del tot normal, i crec que amb aquesta modificació el marge de millora serà important.

Per a Lluis Bigordá l’objectiu tornarà a ser estar una mica mes a prop de les posicions capdavanteres: així ho comenta, Veurem com estan les especials, si amb la pluja s’han complicat. Per a nosaltres és important entrar el cotxe en el parc tancat final. Hem millorat la nostra mecànica en aquest interval de temps en què no hem competit i espero que això tindrà una repercussió directa en els nostres cronos. Volem acabar el ral·li però intentant seguir el ritme que marquin els que en bona lògica han de dominar el ral·li.

A les 9h30 es donarà la sortida al primer participant del 49è Ral·li 2000 Viratges en el podi situat en el passeig Pere III de Manresa. Una vegada completat el recorregut, els equips que l’hagin superat tornaran fins a la mateixa ubicació per entrar el seu vehicle en el parc tancat final, això serà mes o menys a mitja nit del mateix dissabte (dia 24). Entre els canvis que han dut a terme els organitzadors per a l’edició 2009 de la seva prova cal esmentar el trasllat del parc d’assistència a la localitat d’Artés.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF