Carchat-Ribeiro a un sospir del triomf el 2000 Viratges.

En l’edició 2009 del Ral·li 2000 Viratges, Joan Carchat-Claudio Ribeiro han estat a menys de 2” del triomf en la categoria Volant RACC 2009, per tercera vegada consecutiva han ocupat la segona plaça, encara que en aquesta ocasió han estat líders de la categoria fins a la penúltima especial de la prova manresana. Lluis Bigordá-David Ibañez, que fins al moment havien encadenat dos abandonaments consecutius, han aconseguit trencar la ratxa negativa superant la prova de la Biela Club Manresa, amb un plantejament conservador que els ha ajudat a recuperar, en part, la confiança perduda.

En aquesta ocasió, Joan Carchat ha fregat el triomf amb els dits, ha iniciat l’última especial, tercera passada per Granera, a tan sol 3 dècimes de Pujol, però ha estat impossible recuperar aquesta mínima diferència davant un pilot amb més experiència i que a més corria a casa.
Malgrat tot, el pilot del Programa Junior de l’ACA 2009 ha completat un ral·li excel·lent i s’ha guanyat a pols el respecte dels seus rivals. Així comentava Carchat la seva actuació el 2000 Viratges 2009: Em trobava molt motivat i amb ganes de tornar a la competició. Hem iniciat el ral·li a bon ritme i amb la mirada posada en els temps de Pujol, que era sens dubte l’enemic a batre. Ens hem situat líders en la segona especial i hem mantingut aquesta posició fins gairebé al final, això sí, les diferències sempre han estat mínimes, al final... s’ha escapat el triomf per molt poc. Segons el pilot andorrà, l’arribada de la nit ha estat determinant per a no aconseguir la victória: Sens dubte en la segona passada per Granera, el primer tram sense llum natural, m’he despistat una mica i encara que he mantingut la primera plaça Pujol m’ha rebaixat 5” i escaig la diferència i no hem sabut reaccionar a temps... De totes maneres estic satisfet amb la segona posició encara que aquesta vegada si que tinc la sensació de que he perdut el triomf.

Per a Lluis Bigordá la sensacions al final de la carrera eren contradictòries, per un costat estava content d’haver pogut completar el ral·li, però no es sentia tan conforme amb el temps perdut respecte als rivals en general, així ho comentava: Hem sortit disposats a acabar el ral·li, però fent diferents proves per millorar la nostra competitivitat en carrera. Sobretot en les especials inicials hem intentat millorar nostres cronos però el resultat no ha estat l’esperat, hem anat perdent temps a cada especial i en cap moment hem tingut opció a remuntar posicions. Amb l’arribada de la nit, eren els primers trams que fèiem d’aquesta manera, ens hem concentrat a acabar la prova sense forçar les situacions.
Lluny d’acovardir-se el jove pilot andorrà ho vol seguir intentant en els propers compromisos: Tinc la motivació suficient, seguiré lluitant per trobar la solució que ens permeti reduir les diferències de manera regular amb els nostres rivals i poder escalar posicions en la classificació del Volant. En el Costa Brava seguirem lluitant...

Classificació final del VolantRACC-Desafio Esso-Mavisa del 49è Rally 2000 Viratges:
1.- Pujol-Rosell 50’22.1, 2.- Carchat-Ribeiro a 0’01.9, 3.- Perez-Olive a 0’33.0, 4.-Vicens-Sauleda a 0’53.5, 5.-Vila-Ventosa a 1’51.1 , ...8.- Bigordá-Ibañez a 3’58.3 .

Dintre de quinze dies (6,7 de novembre) es disputarà la propera prova vàlida per al VolantRACC-Desafio Esso-Mavisa, serà la 57a edició del Ral·li Costa Brava - Lloret de Mar.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF