Bigordá i Carchat s’enfronten a un traçat de Campionat d’Espanya.


Per primera vegada en la seva curta trajectòria esportiva, Lluis Bigordá-David Ibañez i Joan Carchat-Claudio Ribeiro al volant dels seus respectius Peugeot 206 XS, afrontaran un recorregut habitual del Campionat d’Espanya de Ral·lis, concretament el del 57 Ral·li Costa Brava, penúltima prova del calendari del Volant RACC-Desafio Esso-Mavisa 2009. Entre les diferències que hauran de plantar cara els joves equips del Programa Junior de l’ACA 2009, estaran els quilòmetres de velocitat, que en aquesta ocasió serà el doble de què tenia el 2000 Viratges per exemple, i la quantitat d’especials a reconèixer que en aquesta ocasió són sis i més complicades que les habituals.

Com esmentàvem, el total d’especials a superar pels participants en la prova del Club Rallyclassics serà de 9 (6 diferents) en les dues etapes que configuren el recorregut.
Per començar: Grions (10,12 kms.,) en dues ocasions i Sant Hilari-La Cantina (25,28 kms.) seran els obstacles a superar en la primera etapa. En la continuació: Tossa-Sant Feliu (19,35 kms.), Madremanya (14,02 kms.) i el bucle Tossa-Sant Grau (21,92 kms.) i Els Angels (15,18 kms.) en dues ocasions completaran un ral·li de 552 kms., dels quals 153 kms., són de velocitat.

Sense cap dubte Bigordá i Carchat s’enfronten a la prova més dura de la temporada tant pel seu recorregut total com per l’exigència d’unes especials molt llargues, en aquest apartat la seva opinió coincideix totalment: Començar el ral·li de nit, amb un segona especial de mes de 25 kms., és un fet que d’entrada imposa, sobretot tenint en compte que són escenaris nous per a nosaltres i tan sols hem tingut l’ocasió de reconèixer en tres ocasions. A més és un ral·li que es disputa en dues jornades a això si li afegim les previsions de climatologia complicada pot resultar una prova molt dura.

A Joan Carchat, que la carrera es prevegi amb una climatologia complicada és una cosa que el motiva, Com comentem serà dur, però és cert que si apareix la pluja i l’asfalt està mullat em estaré molt a gust pilotant, les situacions complicades em motiven especialment. Potser en aquesta ocasió per a mi serà més difícil mantenir la concentració en especials tan llargues i afrontar les especials de nit sense els dubtes que em van apartar del triomf en l’anterior ral·li. Per al jove pilot andorrà el triomf en la classificació del Volant en el Costa Brava seria la millor recompensa al treball realitzat fins al moment, Des de l’inici de la temporada ens n’hem anat acostant, en el 2000 Viratges vam estar molt a prop de guanyar. Ho seguirem intentant, sens dubte aconseguir-ho en la prova mes dura de la temporada seria una gran satisfacció per a nosaltres i per a la gent del nostre entorn.

Lluis Bigordá centra el seu objectiu en el Costa Brava en poder completar el ral·li i anar adquirint experiència, aquesta és la seva opinió:És una oportunitat molt bona per fer molts quilòmetres al volant de la nostra Peugeot i intentar mantenir un ritme regular. D’entrada sortirem amb el plantejament d’acabar la prova però a mesura que avancin les especials valorarem la possibilitat de ser menys conservadors. De totes maneres, en un ral·li d’aquestes característiques són molts els condicionants que pot afectar el resultat final. Potser d’entrada el més complicat sigui la primera etapa de nit i amb l’especial però llarga del ral·li...

El tret de sortida del 57 Ral·li Costa Brava es donarà en el podi situat en el Passeig Marítim de Lloret de Mar a les 19h00 del proper divendres (dia 6 de novembre). Una vegada completada la primera etapa els participants tornaran a l’esmentat podi a partir de les 23h00 del mateix dia.
A les 7h30 de la jornada següent s’iniciarà la segona i definitiva etapa des del parc d’assistencia, situat aquest any en el Passeig Marítim. El final del ral·li està previst a partir de la 18h00 del mateix dissabte, moment en què començaran a entrar els vehicles que hagin superat en exigent recorregut de la prova del Club Rallyclassics.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF