Carchat-Ribeiro es juguen el subcampionat del Volant RACC 2009 a Cervera.


En la temporada del seu debut al món dels ral·lis, Joan Carchat-Claudio Ribeiro (Peugeot 206 XS) afrontaran l’I Ral·li d’asfalt de Cervera, competició que tanca el calendari del Volant RACC-Desafio Esso-Mavisa 2009, amb una plaça del podi d’aquesta categoria assegurada i amb opcions clares de ratificar la segona plaça en aquesta última cita de la temporada.
Per part seva Lluis Bigordà-David Ibañez han decidit donar per acabada la seva participació en el Volant 2009, abans de la disputa de la prova de Cervera. En no tenir opcions de millorar posicions en la classificació, han pres l’opció de començar a treballar pensat en l’any vinent.

Del recorregut, fins aquest moment, només s’ha fet públic per part dels organitzadors, WRC Gestió, les cinc especials que hauran de superar els equips participants, són les següents: Coll de Vilagrasa (10,77 kms.), Rubinat (5,05 kms.), Santa Maria (10,40 kms.), Sant Martí (7,54 kms.) i Cunill (11,03 kms.). El recorregut complet no es farà públic fins a divendres vinent (dia 20), a causa de que el ral·li és puntuable per als Open de Catalunya de l’especialitat i per als participants d’aquest campionat el recorregut és secret.

Joan Carchat, que sí ha reconegut les especials, està preparat per defensar el subcampeonnato del Volant RACC 2009, aquest és el seu comentari: Lluitarem per mantenir la segona plaça. Tenim l’opció de plantejar un ral·li conservador, encara que la diferència en la provisional és de 2 punts, en realitat és alguna cosa més àmplia a causa de que s’ha de descomptar el pitjor resultat, en el nostre cas la vuitena posició (6 punts) del Ral·li Pacha, mentre que per a Vicens el seu pitjor resultat és un quart lloc (14 punts). Des totes maneres crec que sortir a conservar... Ens agrada sortir a guanyar i crec que quan comenci la competició anirem a per totes. El pilot del Programa Junior de l’ACA 2009 descrivia d’aquesta manera els trams de velocitat a superar, Són especials molt ràpides, estic convençut que s’assoliran velocitats punta molt altes, l’asfalt és bo... és un traçat que m’agrada. En principi cal esperar a veure quin serà el recorregut definitiu i les condicions climatològiques que tindrem...

Malgrat no participar en el ral·li, Lluis Bigordà estarà a Cervera seguint la carrera des de la cuneta, També és una manera d’aprendre i de seguir en contacte amb la competició. Malgrat estar inscrits hem decidit no participar per reservar aquesta part del pressupost per començar a preparar la propera temporada.

La logística del Ral·li de Cervera estarà ubicada en el Polígono Industrial de l’esmentada localitat. A falta de confirmació, la sortida està prevista a les 8h30 de dissabte vinent (dia 21), mentre que l’arribada al parc tancat de final de carrera es farà a partir de la s 20h30 del mateix dia.

Classificació provisional del Volant RACC-Desafío Esso-Mavisa:

1. Ferran Pujol, 123 punts. 2. Joan Carchat, 94 p. 3. Jordi Vicens, 92 p. 4. Sergi Franch, 72 p. 5. José Luís Álvarez, 60 p. ... 12. Lluís Bigordà, 8 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF