L’equip Baporo Motorsport entre els 5 millors de les 24 hores del 2009.

Josep Rebordosa-Miguel Toril-Pol Rosell i Joan Vinyes al volant del Seat Leon Supercopa 06-09, han aconseguit finalitzar en la cinquena plaça la 24 hores de Barcelona - Trofeu Fermí Velez d’aquesta temporada amb un total de 634 voltes, a 15 voltes dels grans triomfadors de la prova Veiga-Saez Merí-Monje-Nogués, que a més de batre el record de voltes, han estat els líders de la prova des de l’inici fins al final de la mateixa.

En els entrenaments lliures no va haver-hi sorpreses, els pilots van aprofitar per tenir el primer contacte amb la pista de traçat català i rodar el recanvi necessari, almenys en part, que després s’utilitzaria en la carrera.
En les sèries cronometrades, El pilot andorrà va estar entre els més ràpids tant en els diürns com en els nocturns. Vinyes va marcar un registre de 2’00.927 que va situar a l’equip Baporo Motorsport en la sisena plaça de la graella de sortida. En els disputats amb llum artificial el temps va ser de 2’03.513, que’l va situar en la tercera posició de la classificació dels nocturns, Al final de la jornada, Vinyes es mostrava optimista de cara a una carrera de coneix a la perfecció. Segueixo opinant que tenim opcions d’estar entre els millors si sabem ser regulars i no entrar en lluites, almenys inicialment, que en aquestes carreres de llarga durada no tenen cap sentit. De totes maneres a mesura que avanci la prova cal anar adaptant el guió inicial.

La carrera, la va iniciar Vinyes i es va situar des de la mateixa sortida en una còmoda sisena plaça sense perdre contacte en cap moment amb els rivals directes que’l precedien. Van començar els relleus i les posicions es van mantenir sense grans dificultats per a l’equip Baporo que només va tenir un lleuger contratemps en una sortida de pista que els va endarrerir algunes posicions en la classificació. Després de 6 hores de competició ocupaven la 10a posició a 7 voltes dels líders.
En les hores següents van allargar els relleus (2 hores) per reduir al màxim les aturades en el box i la millora va tenir transcendència en la classificació. A la meitat de la carrera (12 de la nit) havien millorat 3 posicions (7a plaça).
Durant la nit matinada van seguir la mateixa tònica, les aturades imprescindibles en el box i mantenir un bon ritme que els permetés aprofitar qualsevol badada dels equips que tenien per davant. Després de 18 hores de competició estaven situats en la sisena plaça però en la mateixa volta que l’equip que estava just per davant.
En el recte final, Vinyes va arribar a situar-se en la tercera posició, els problemes físics de Miguel Toril van ser un handicap important quan semblava que hi havia una opció d’estar en el podi. En l’últim relleu Pol Rosell va mantenir un bonic duel amb Josep Rojas de l’equip Procorbi que es va decidir a favor d’aquest. Al final una cinquena plaça que compleix amb les millors previsions.

Estic molt cansat però a la vegada molt content de com s’ha desenvolupat la prova, hem estat regulars i a més també s’ha improvisat en moments puntuals en què era evident que el millor per a tots era un canvi d’estratègia. No hi ha dubte que la carrera és dura però al final la climatologia crec que en general ens ha respectat força, no ha plogut i la calor... pensava que molestaria més. Amb aquestes paraules resumia la seva participació les 24 hores d’aquesta temporada, a més, De les vuit vegades que he corregut és la meva millor classificació, repeteixo estic molt satisfet del cap de setmana en general.

Després de superada la prova de resistència de Montmeló, Joan Vinyes afronta un mes de setembre molt dens, el compromís immediat és el 46 Ral·li Príncep d’Astúries, el pilot andorrà es desplaça a Oviedo demà per iniciar les dures jornades de reconeixements dimarts vinent (dia 8). La propera cita en circuits està prevista per a l’últim cap de setmana d’aquest mateix mes en al circuit d’Alcañiz, escenari en què correrà al costat de la seva germana Amalia el penúltim meeting de la Copa d’Espanya de Resistència.

Resultats 24 hores de Barcelona - Trofeu Fermí Velez.Servei de premsa.