A Rocafort, Vinyes-Mercader van aconseguir un podi molt treballat.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Subaru Impreza 04) van completar el 5è Ral·li de terra de Rocafort de Vallbona, en la segona plaça de la classificació final. El pilot andorrà va tenir que donar el millor de si mateix per recuperar el temps perdut en el primer tram del ral·li per aconseguir una plaça al podi final. Nani Roma-Lucas Cruz (Mirsubishi Proto) van ser els triomfadors del Ral·li Rocafort 2009. una prova marcada per la pluja que va caure de manera insistent durant la jornada prèvia a la disputa del ral·li.

La prova inicial del calendari català de ral·lis de terra es va disputar en un escenari ben conegut dels pilots habituals del campionat esmentat. En el recorregut previst pels organitzadors, WRC Management, s’havien de superar tres vegades les especials: Rocafort-El Vilet (9,30 kms.) i Les Forques (6,29 kms.)., en total gairebé 50 kms., de velocitat.
Per a Vinyes-Mercader la prova no va començar bé, en el primer revolt de l’especial inicial el cotxe es va parar i a continuació una lleugera sortida a meitat de l’especial van fer que el pilot andorrà perdés una mica més d’un minut, amb el que arribar fins al podi final se li complicava. A partir de la segona especial les coses van canviar, Vinyes va marcar el millor registre en quatre dels cinc trams restants i es va poder situar en la segona plaça al final del ral·li.

Quan se’m va parar el cotxe quan no havíem completat ni 200 metres de l’especial i em va costar més del previst engegar-lo un altre vegada... per un moment vaig pensar que allà s’acabava el ral·li i un cap de setmana que hagués estat nefast per a nosaltres. Per sort no va ser així, vam poder seguir competint i al final vam tenir la recompensa de pujar al podi. Aquest era el comentari de Vinyes sobre l’inici d’un ral·li en el que el principal objectiu era provar el seu remodelat Subaru Impreza 04, no vam tenir l’ocasió de provar el cotxe abans de de la prova de Rocafort. Així doncs, aquesta primera carrera ens va servir de test, en el decurs de la jornada van ser diversos els canvis que vam fer i la veritat és que a la part final del ral·li em vaig sentir molt a gust al volant del Subaru. Després dels problemes a la primera especial crec que la segona plaça és un excel·lent resultat.

Classificació del 5è Ral·li de terra de Rocafort de Vallbona.
1.-Roma-Cruz (Mitsubishi 4x4 Proto) 37’19, 3.-Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) a 0’58”, 3.-Gomez-Izquierdo (Subaru Impreza) a 1’20”, 4.- Font-Amblas (Mitsubishi Evo VIII) a 1’35”, 5.-Pou-Muñoz (Mitsubishi Evo IX) a 2’37”.

La pròxima cita del calendari català d’aquesta especialitat es disputarà a Tàrrega els dies 30 i 31 de Maig, serà el 18è Ral·li de terra de Tàrrega.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF