Esperançador debut de Machado al català de karting 2010.

El pilot andorrà de tan sols 10 anys, Antonio Machado, va tenir una brillant actuació a la prova inicial del Campionat de Catalunya de karting 2010, en la categoria aleví. Machado va saldar la seva actuació amb una 13a., i 2a., posició respectivament, en les dues carreres disputades a la pista del Karting Vendrell.
Així doncs una prometedora actuació de Machado, que per primera vegada es situava al volant d’un dels karts de l’equip AV Motorsport.

Després de completar amb excel·lent sensacions les sèries d’entrenaments lliures, el pilot de l’ACA karting va superar amb èxit la primera situació compromesa del cap de setmana, en la sèrie de cronometrats va aconseguir el 3er., millor registre del grup parell a 73 mil·lèsimes del millor registre de Manel Cubo i a 131 mil·lèsimes de la pole-position marcada per Eliseo Martinez. El temps de Machado, 1’06.785 el va situar a la cinquena plaça de la primera graella de l’any.

De molt bona es pot catalogar la sortida de Machado en la primera carrera. Des de la tercera plaça es va llançar de manera decidida cap al lideratge, objectiu que va aconseguir abans de finalitzar la primera volta. A partir d’aquest moment la intensa lluita amb Eliseo Martinez i Manel Cubo, va centrar l’atenció dels presents a la pista tarragonina. Després de liderar la prova durant dues voltes, Machado va ser superat pels seus rivals, encara que sempre va estar molt a prop dels líders. Precisament en un intent de recuperar posicions es va tocar amb un rival (Cubo) i va sortir de la pista. Lluny de desistir en la seva obstinació, va tornar a la carrera i va protagonitzar una excel·lent remuntada que el va portar fins a la 13a., posició final.
Així explicava la seva sortida de pista al final de la carrera: El pilot que em precedia s’ha obert i no he dubtat a provar de superar-lo, quan s’ha tancat m’ha tocat, i.... Eren les paraules del jove pilot, que acompanyades dels seus gestos amb les mans, feien fàcil d’imaginar la situació que va haver de superar.

La segona carrera es presentava més complicada ja que tenia molts rivals per davant en la sortida. Aviat es van dissipar els dubtes i des de la primera volta es va poder comprovar que Machado estaria en la lluita pel podi. En la fase inicial de la carrera va recuperar sis posicions i en la segona volta ja estava lluitant per la cinquena plaça, protagonitzant els moments més intensos d’aquesta prova. Després d’un toc entre els rivals que tenia per davant, va tenir l’habilitat de sortejar-ho i col·locar-se en el 2o., lloc, posició que va aguantar sense problemes fins al final de les 11 voltes disputades.
Un cop assolit el seu primer podi de la temporada, Machado estava molt content de com s’havia desenvolupat aquesta segona carrera: Era important recuperar posicions des de l’inici per a no perdre contacte amb els rivals que em precedien, i poder estar en la lluita pel podi al final. Tot ha sortit bé i hem aconseguit el nostre objectiu.

El segon meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010 es disputarà al Karting Osona (Vic) els propers dies 13 i 14 de març.

Classificacions del primer meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010 / Aleví-Benjamí.