Besolí-Perez aconsegueixen el seu objectiu en el seu debut en el món dels Ral·lis.

Marcel Besolí-Albert Perez (Peugeot 206 XS) van acabar el 13è Ral·li Sprint Sant Julià a la 3a., posició del Trofeu Recosap, el dia que van disputar el primer ral·li de la seva trajectòria esportiva, encetada aquest cap de setmana. L’objectiu del jove pilot andorrà, que en el decurs d’aquesta temporada gaudirà del suport de l’Automòbil Club d’Andorra, era la de completar el màxim quilometratge al volant d’un vehicle que no coneixia, a més de familiaritzar-se amb el funcionament dels ral·lis, una especialitat complexa i que precisa d’un control exhaustiu dels horaris, sobretot per part del copilot. Aixì doncs, Besolí va superar amb escreix l’objectiu esmentat, ben recolzat pel seu copi Albert Perez, en una prova marcada per l’assistència massiva d’espectadors que van gaudir en directe de les evolucions dels equips participants.
Per a la 13a., edició de la seva prova, la Escuderia Osona va preparar un recorregut d’una sola especial, Sant Julià de Vilatorta-Espinelves 10,30 kms., per la qual els 70 equips inscrits havien de passar tres vegades. En aquest recorregut, que en aparença pot resultar habitual per a aquest ral·li sprint, faltava un dels punts mítics de l’especial, la corba (paella) de sota el pont de l’eix transversal, que unes obres de desdoblament de l’esmentada carretera han fet desaparèixer per sempre.

L’equip de l’ACA Junior Ral·lis 2010 va protagonitzar una excel·lent progressió al llarg de la prova inicial de la temporada. En un inici, en el qual es van veure superats de manera clara per la tensió, van marcar un registre de 8’17”. En el segon pas per Sant Julià-Espinelves van rebaixar 16” el seu registre mentre que en el tercer i últim, amb una millor concentració, van parar el crono en 7’49” el que representava una millora de gairebé 2”/km. Sens dubte una progressió molt positiva per a un equip que, recordem, disputava el seu primer ral·li.

Al final de la prova, Marcel Besolí valorava de manera molt positiva aquesta primera experiència en el món dels ral·lis. En la primera especial vaig sortir potser massa revolucionat i ens va passar una mica de tot, fins i tot vam tenir algun ensurt. A partir d’aquí ens vam centrar en qüestions concretes: traçades, frenades, notes, horaris ... i les coses van sortir molt millor. Tenim un any molt difícil per davant en el qual el principal objectiu és aprendre i millorar a cada prova i no obcecar-se en la classificació, ja que estem lluitant contra equips que duen una experiència acumulada de, com a mínim, una temporada. El jove pilot andorrà, està convençut que han encertat en l’elecció del camí a seguir per a tenir una línia ascendent en la seva formació com a pilot de ral·lis: És cert que els equips de la Copa Recosap correm en les mateixes condicions, els cotxes (la posta a punt corre a càrrec del preparador que dóna nom al trofeu) se sortegen abans de cada carrera i cada equip ha de córrer amb el que li toqui. No hi ha la possibilitat de manipular la mecànica dels Peugeot. D’aquesta manera està en mans dels pilots el lluitar per les posicions punteres.

De moment el calendari de la Copa Recosap no està definit, la pròxima prova sembla que es disputarà el pròxim mes d’Abril i amb una estructura semblant a la disputada a Sant Julià. De moment és solament una possibilitat

Classificació final COPA RECOSAP 13è Ral·li Sprint Sant Julià.
1.- Salinas-Gonzalez, 23’13” , 2.- Gonzalez-Latorre, a 0’07”, 3.- Besolí-Perez, a 0’54”, 4.- Coscollola-Segarra, a 8’39”

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF