Gran reacció d’Àlex Machado al circuit d’Osona.

Àlex Machado (RK) va demostrar que no es rendeix quan les coses es torcen, en la disputa del segon meeting del Campionat de Catalunya de karting disputat a les instal·lacions del karting Osona. El pilot andorrà va saldar la seva participació amb la 16a., i 5a., posició respectivament, en les dues carreres disputades, després de protagonitzar dues remuntades que no van passar desapercebudes pels presents en el traçat català.
Aixì doncs, amb tan sols 10 anys el pilot de l’AV Racers va demostrar que l’expressió donar-se per vençut no existeix en el seu diccionari i va lluitar fins al límit per superar la situació adversa amb què va iniciar la primera de les carreres.

L’inici del meeting el podríem catalogar d’excel·lent per a Machado,a la sèrie de cronometrats va aconseguir el 4rt., millor registre del grup parell a 28 mil·lèsimes del millor temps que en aquesta ocasió el va marcar Bosco del Moral i a més de mig segon de la pole-position marcada per Eliseo Martinez, que per cert va ser l’únic participant que va rodar per sota dels 55”. Amb un crono de 55”460, Machado es va situar en la tercera línia de la graella de sortida de la primera de les carreres a disputar.

Tot semblava en ordre perquè el pilot de l’ACA karting pogués lluitar per aconseguir una posició entre els millors en la primera carrera. Però tot es va complicar i molt en el primer revolt, Machado, ja en posicions capdavanteres no va poder evitar que un toc per darrera d’un rival el fes fora de la pista i quedés relegat a l’última posició. Lluny de tirar la tovallola, va emprendre novament la marxa i va començar una espectacular remuntada que el va portar a superar un a un els seus rivals a base de posar tot el seu esperit competitiu a la pista. Al final la 16a., plaça no va ser una recompensa justa pel seu enorme esforç però almenys li va servir per avançar posicions a la graella de la carrera següent.
Àlex i el seu entorn recordaven així l’incident inicial de la primera carrera: El rival que em precedia ha frenat de manera molt forta, en donar-me compte he evitat el toc però els que venien per darrere m’han tocat i no he pogut evitar la virolla, ha estat una pena però... estic content amb la remuntada que he pogut fer.

La segona carrera, sortint des de la vuitena línia de la graella de sortida, no es presentava fàcil, però després d’una gran sortida, va avançar fins a la setena posició en les primeres voltes. Va seguir lluitant, i arribar a la 6a., posició va ser més complicat, però encara va poder recuperar una plaça més, fins a la 5a., final. Els que el precedien s’havien escapat massa al principi, amb tot cal destacar que la quarta posició li va quedar a menys de 2 dècimes.
El podi va quedar a prop però en aquesta ocasió no va ser possible: L’incident de la primera carrera ha marcat el desenvolupament de tot el meeting. Malgrat tot Machado i el seu equip (AV Racers) van deixar amb bones sensacions la pista de Vic convençuts de que la progressió és excel·lent.

Les instal·lacions del Karting Juneda seran l’escenari del tercer meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010 els dies 24 i 25 d’abril.

Classificacions del segon meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010 / Aleví-Benjamin.
Entrenaments oficials:

1.-Eliseo Martinez (Top-Kart) 54.949 , 2.-Bosco del Moral (Birel) a 0.483, 3.-Alvaro Mora (Intrepid) a 0.500, 4.-Xavier Lloveras (FA) a 0.506, 5.-Àlex Machado (RK) a 0.511... hasta 39 clasificados.
1a. Carrera:
1.- Eliseo Martinez (Top-Kart) 13’01.589 2.-Mauricio Van der Laan (TonyKart) a 1.098, 3.- Alain Zaragoza (Tecno) a 2.433, ...16.-Àlex Machado (RK) a 23.961.
2a. Carrera:
1.-Eliseo Martinez (Top-Kart) 12’58.220, 2.-Bosco del Moral (Birel) a 1.312, 3.-Mauricio Van der Laan (TonyKart) a 1.727,... 5.-Àlex Machado (RK) a 6.804 .

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF