En el Ral·li Pacha, Marcel Besoli pateix un debut molt... atípic.

Era seu primer ral·li, fa tres setmanes van debutar en un ral·li esprint, i Marcel Besolí-Albert Perez (Peugeot 206 XS) es van trobar en el II Ral·li La Pachá-La Pineda amb una varietat de problemes que van haver de superar a base de concentrar-se a aconseguir el seu objectiu en aquest inici de temporada que no és un altre que aprendre a cada prova.
Besolí-Perez no van poder arribar al parc tancat final, en parar-se el seu Peugeot a l’última especial, en l’últim capítol de despropòsits que van viure a la prova de l’Ecuderia Costa Daurada.

El recorregut del Pachá 2010 tenia un traçat de 223,30 kms., entre els quals els participants es van trobar amb 5 especials cronometrades (tres de diferents) que sumaven 53,71 kms., de velocitat. Les especials esmentades eren: Riudecanyes, 11,64 kms., La Torre, 10,08 kms., i Sta. Marina, 10,27 kms. Les dues primeres es van disputar dues vegades cadascuna, mentre que Sta. Marina només es va córrer a la secció inicial.
El principi del ral·li no va ser afortunat per a l’equip del Programa ACA Junior 2010, el cotxe no es va posar en marxa quan ho havia de fer i Besolí-Perez van començar la competició amb 9’ de penalització. A més del temps perdut, el retard en la sortida va provocar que Besolí sortís entre els equips que disputaven l’Open de Catalunya de Ral·lis. Aquest detall, en principi intranscendent, va tenir conseqüències nefastes en la primera especial, en ser neutralitzats els pilots dels Open, i en conseqüència... el pilot andorrà tampoc no va poder disputar l’especial.
El següent tram cronometrat també va ser neutralitzat per la sortida de carretera d’un participant, mentre que a Sta. Marina, en una zona ràpida va tenir que reduir el ritme degut a que un participant amb problemes estava parat a un costat de la carretera. Com queda dit, la sort no va millorar per Besolí en el segon bucle de la cursa inicial del calendari de la Copa de Catalunya d’asfalt 2010.

A l’assistència que seguia a la primera secció, Marcel Besolí intentava trobar la concentració per, al menys, poder acabar el ral·li en condicions normals, aquest era el seu comentari: Sense cap dubte aquesta primera part del Pacha s’ha desenvolupat de manera molt diferent a la que havia imaginat, no hem pogut fer ni un tram en condicions normals. Seguirem a veure si hi ha més sort en la continuació.
Malgrat els bons desitjos de Besolí, els problemes van seguir en la part final del ral·li: Se’ns va parar el cotxe sense motiu aparent i aquí si que es va acabar la nostra participació en el Pacha 2010. Després vam poder comprovar que s’havia trencat el desconnectador... Tinc l’esperança de què hàgim cobert la quota de problemes de la temporada en aquesta prova.

A partir d’aquest moment Besolí-Perez sembla que tenen un llarg període d’inactivitat, com a mínim fins al mes de maig. El calendari de la Copa RECOSAP, en aquests moments. no està definit.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF