Debut impecable de Vinyes-Mercader amb el Suzuki Swift S1600.

Joan Vinyes-Jordi Mercader van saldar el seu debut al volant de Suzuki Swift S1600 amb un clar triomf entre vehicles de tracció davantera, a més de situar-se en la 8a. posició de la classificació scratch de la 20a edició del Ral·li La Vila Joiosa-Trofeo Costa Blanca, prova amb què es va iniciar el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2010. Vinyes va acabar la prova amb unes sensacions molt bones avalades per uns registres que fan presagiar una temporada a un excel·lent nivell. Com comentava el pilot andorrà: Queda molt treball per fer, però aquest inici és un excel·lent punt de partida.

Malgrat no conèixer el S1600 de Suzuki, Mercader van iniciar el ral·li a un ritme que els va situar al capdavant dels vehicles de la seva categoria. Vinyes va dominar tres de les quatre especials en les seccions matinals i va acabar la primera part del ral·li amb a prop de 23” d’avantatge sobre el seu company d’equip Gorka Antxustegi.
En la continuació la prova es va desenvolupar seguint les mateixes directrius i Vinyes va seguir ampliant el seu avantatge sobre els rivals de la seva categoria i va aprofitar els problemes d’alguns dels que el precedien per mantenir el 8è lloc en la classificació absoluta del ral·li a tan sols 2” de la Mitsubishi Lancer Evo X de Lujua-Burgos i a 7,5” del Ford Fiesta S2000 de Muñiz-Blanco.

Estic molt satisfet del resultat aconseguit en la prova de La Vila Joiosa, en la què ha estat la nostra primera carrera al volant del Suzuki Swift S1600. Hem superat amb èxit la presa de contacte inicial amb el cotxe i a partir d’ara ens centrarem a millorar les seves prestacions i poder ser més competitius en les cites que s’apropen. Aquestes eren les paraules d’un Vinyes molt content després de finalitzar la prova que encetava el calendari espanyol de ral·lis d’asfalt. El pilot de Suzuki Ibèrica seguia mostrant el seu optimisme en els comentaris següents: Vam començar el ral·li sense haver provat el cotxe, així doncs la mentalitat era la de fer una jornada de test competint. Els cronos marcats ens han situat entre els deu millors del ral·li de manera regular sempre per davant dels vehicles de tracció davantera. Així doncs amb uns reglatges adaptats a la meva conducció i un recorregut en què la potència del cotxe no sigui tan decisiva, estic convençut que podem millorar i llimar les diferències amb els més ràpids de la classificació absoluta.

El 34 Ral·li Illes Canàries - Trofeu el Corte Ingles, prova que aquesta temporada serà valida per a l’IRC a més de la Copa d’Europa i Campionat d’Espanya de l’especialitat, serà el proper repte de Joan Vinyes-Jordi Mercader pilotant el Suzuki Swift S1600. La prova canària es disputarà a partir de dijous 29 d’Abril fins a l’1 de Maig.

Classificació del Trofeu de dues rodes motrius, Ral·li La Vila Joiosa:

1.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) 1h50’48.9, 2.- Antxustegi-Suarez (Suzuki Swift S1600) a 1’26.0, 3.-Arias-Arias (Renault Clio R3) a 2’07.9 .
Classificació absoluta, Ral·li La Vila Joiosa:
1.- Fuster-Aviño (Porsche 911 GT3) 1h46’10.6, 2.- Hevia-Iglesias (Skoda Fabia S2000) a 0’32.0, 3.- Vallejo-Vallejo (Ford Fiesta S2000)1’29.1 .... 8.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) a 4’38.3 .

Servei de premsa.

.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF