Alex Loan es queda molt a prop de la final de KZ.

Al circuit de Lonato (Itàlia), Alex Loan va debutar al volant d’un kart de l’equip Kosmic Racing en la categoria KZ. El pilot del Programa ACA Junior va sorprendre a tots els presents amb una excel·lent actuació que el va portar molt a prop de situar-se entre els 34 millors del món de la categoria esmentada. Loan va estar a la 7a., plaça de la repesca (es classificaven els sis primers) després d’un últim esforç a l’últim revolt per superar el pilot que el precedia i que l’hagués situat a el final.

En els entrenaments lliures, Loan ja va donar mostres de bona sintonia amb el seu nou kart, en anar millorant els seus registres en cadascuna de les sèries i també alk reduir les diferencies pel que fa a Dreezen i Piccoli, pilots professionals de Tony Kart, equip que té una estreta col·laboració amb Kosmic.

La sèrie oficial, concretament la primera, el pilot andorrà es va situar en la 18a posició amb un temps de 42.417”a menys de mig segon de la pole-position marcada per Anthony Abbasse (41.774”).

En les classificatòries les coses no es van iniciar bé, en la primera màniga disputada, Alex va sortir des de la 24a plaça i va arribar a remuntar fins al lloc 14è, després de protagonitzar una excel·lent sortida (la seva primera sortida en aturat). A meitat de la sèrie no va poder evitar un kart que se li va creuar davant i va haver d’abandonar en doblegar la direcció en l’impacte.
Completar la segona màniga va passar a ser un objectiu prioritari i Alex es va prendre la carrera amb més calma. Al final es va situar a la 24a., plaça.

Així doncs Alex havia de cercar el seu passi al final a la Repesca i a punt va estar d’aconseguir-ho. Va sortir des de la 14a posició i en les primeres voltes es va colocar entre els 10 millors. No era suficient i va seguir atacant, va arribar a la 7a plaça i amb opcions de millorar una posició (la que necessitava) a l’última volta. No va poder ser, el seu rival directe li va tancar totes les portes i es va quedar a un pas d’entrar en el final en el seu debut a la KZ.

L’actuació d’Alex Loan no va passar desapercebuda per als dirigents del seu nou equip, aquesta era l’opinió d’Olivier Maréchal, director general de Kosmic Racing Dpt, al final del meeting: Alex ha tingut una ràpida adaptació a la conducció del KZ, el seu alt nivell de rendiment tenint en compte la seva edat, (a punt de complir 15 anys) i la seva falta d’experiència. A més de la seva excel·lent actuació a la pista, ha demostrat saber treballar en cohesió amb el seu equip i ser molt professional per col·laborar amb el seu mecànic en la preparació del seu kart, y analitzar les dades de la telemetíra amb el seu enginyer. Thierry Canga, responsable de la trajectòria esportiva d’Alex, destacava l’actuació del seu pilot en una categoria molt complicada: La categoria KZ és considerada com la més difícil del karting actual pel que fa a tècniques de pilotatge (frenades molt complicades de realitzar amb frens a les 4 rodes, potència del motor que necessita una gran habilitat per a la dosificació de l’accelerador, canvi de marxes seqüencial que afegeix dificultat a l’hora de determinar la velocitat de la passada per corba, altes velocitats punta en les rectes, sortides que s’efectuen en aturat... i desgast físic. El debut d’Alex cal qualificar-lo de molt positiu i no dubtem que en el proper meeting estarà en la final lluitant amb els millors del món de KZ.

El vinent meeting de les WKS Euro sèries es disputarà en un escenari bé conegut per Alex Loan, el circuit de Zuera. La cita és per als dies 16, 17 i 18 d’Abril. El cap de setmana anterior Loan i el seu equip hauran competit a Sarno (Itàlia) en la primer meeting del Campionat d’Europa 2010.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF