Josep M. Dabad espera estar entre els deu millors a Xest.

Josep M. Dabad va disputar el meeting del Circuit de Catalunya de la Seat Leon 2009 i per tant va aprofitar l’oportunitat de tenir un primer contacte amb el campionat que aquest any concentrarà tot la seu esforç. El seu repte per a la cita del Circuit de la Comunitat Valenciana - Ricardo Tormo, és situar el Seat Leon de l’equip Baporo Motorsport, entre els 10 millors de la classificació en alguna de les tres carreres que es disputaran.

Malgrat posar-se el llistó tan alt, Dabad no pensa sortir a l’atac des del mateix inici, així argumentaba el seu plantejament del meeting: Penso que si cal prendre algun risc ha de ser a l’última carrera. Estic convençut que seran curses molt igualades i una sortida de pista en els compassos inicials et pot deixar sense opcions per la resta del cap de setmana, això cal evitar-ho. Un altra dels factors que el pilot andorrà considera que pot ser determinant és la sèrie d’entrenaments oficials: Abans parlava d’igualtat i la veritat és que unes dècimes poden suposar estar en la part davantera de la graella de sortida o en la part intermèdia de la mateixa, amb el que això comporta al moment d’iniciar les carreres. És important aprofitar al màxim les rodes noves per poder aconseguir bons registres. Això és una cosa que em va costar d’aconseguir en els karts, espero que en la Leon em resulti mes fàcil.
Parlant el karting, Dabad considera que, la seva experiència en aquesta especialitat li pot ser molt útil ... Estic convençut de que m’ajudarà i molt, de fet en competicions en grup en què hi ha lluites entre diversos pilots és on em sento mes a gust. Són carreres que no et permeten un moment de descans i la concentració ha d’estar sempre al límit. És cert que també hi ha riscos però... Sóc optimista, lluitaré per estar entre els millors.

El meeting s’iniciarà divendres (dia 16) amb la disputa de les tandes d’entrenaments lliures. L’hora de la veritat arribarà a la jornada següent. A les 11h05, s’iniciaran els 30’ d’entrenaments cronometrats que configuraran la primera graella de la temporada. Mentre que a partir de les 17h00 es disputaran les dues primeres carreres, de 7 voltes cada una.
La Seat León donará per acabat el seu pas per Xest el diumenge (dia 18) a partir de les 12h00, moment en què s’iniciarà la tercera carrera, en aquesta ocasió a 14 voltes.
Cada carrera acumula punts per separat en la classificació del campionat.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF