Josep M. Dabad es queda a prop de la seva previsió a Xest.

Josep M. Dabad va acabar la primera jornada de competició oficial de la Copa Seat Leon a Xest, amb sensacions contradictòries, per un costat es va apropar a la desena posició que s’havia marcat com a objectiu en la primera carrera (va acabar 13è) però en la segona, sortint des d’una posició més avançada no va poder seguir la seva progressió i va acabar en la 18a.
Cal destacar que la climatologia ha estat entre els protagonistes de la jornada, amb pluja al matí i cel molt ennuvolat i ambient fresc a partir del migdia. A la tarda, la pista s’ha assecat i els participants han hagut de competir amb l’asfalt moll en els entraments oficials i en sec a les carreres.

Les tan esperades tandes d’entrenaments lliures van tenir el desenvolupament esperat per al pilot andorrà, proves i mes proves per aconseguir que el seu Leon fos competitiu amb els nous pneumàtics (Yokohama) i poder així afrontar la part decisiva del meeting amb garanties de plantar cara a rivals que el superaven en experiència, per a Josep M. el treball ha estat dur però fructífer: M’atreviria a dir que l’adaptació als pneumàtics nous ha estat més fàcil del que esperava Són rodes que potser triguen una mica mes a escalfar-se però que són molt constants en el seu rendiment. També és cert que, d’acord amb els membres del meu equip, hem fet moltes proves per veure de quina manera estava més còmode al volant. Potser hem estat una mica meticulosos en aquest aspecte però crec que ha valgut la pena per treure conclusions de cara a futurs compromisos.

La segona jornada del meeting de Xest de la Leon 2010, es va iniciar amb la disputa dels entrenaments oficials, i... amb pluja!. La situació va canviar de manera radical, les proves del dia anterior de poc van servir. Dabad no va poder estar entre els millors i el seu disgust al final era evident: Tot el que teníem previst no ha servit de molt, hem hagut d’improvisar i ... tot i que semblava que el comportament del cotxe a la pista era bo he quedat molt lluny de les posicions capdavanteres. Haurem de seguir lluitant encara que ara des de la part final de la graella.

La primera carrera, malgrat tenir l’asfalt sec, ha estat molt moguda i Dabad s’ha trobat enmig d’uns tocs al inicil. S’ha recuperat i ha pogut recuperar diverses posicions fins a acabar en la 13ª i molt a prop dels rivals que tenia per davant.
En la següent carrera, no ha pogut imposar el seu ritme en cap moment ja que s’ha trobat immers en diversos grups que s’anaven formant i aquestes lluites entre pilots que venien del darrere no el van deixar progressar de la mateixa manera que en la carrera inicial. Ha estat una prova dura i molt lluitada per Dabad.

Demà diumenge (dia 18) Dabad té una altra oportunitat per aconseguir una plaça entre els millors de la Copa Seat Leon 2010. Serà la tercera carrera del meeting a 14 voltes.

Classificacions del primer meeting Copa Seat Leon 2010 - Valencia.
Entrenaments cronometrats.

1.-Oscar Nogues, 1’59.678, 2.-Pol Rosell, a 0.380, 3.-Marc Carol, 0.401, 4.-Norbert Michelisz, a 0.502, 5.-Gonçalo Araujo, a 0.965, ... 22.-Josep M. Dabad, 3.582 .
1ª Carrera (7 voltes).
1.-Oscar Nogues, 12’27.923, 2.-Marc Carol, a 4.632, 3.-Alvaro Fontes, a 8.062, 4.-Marcos de Diego, a 9.798, 5.-Josep Oriola, a 11.395, ....13.-Josep M. Dabad, a 26.658. (Fins a 30 classificats).
2ª Carrera (7 voltes).
1.-Oscar Nogues, 12’26.663, 2.-Marc Carol, a 0.498, 3.-Alvaro de la Reina, a 6.312, 4.-Alvaro Fontes, a 7.355, 5.-Marcos de Diego, a 8.193, ....18.-Josep M. Dabad, a 29.367. (Fins a 27 classificats).

 

Servei de premsa.

.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF