Gran actuació d’Àlex Loan a Zuera.

Aquesta vegada sí! Àlex Loan, al volant d’un kart de l’equip Kosmic Racing en la categoria KZ, s’ha situat entre els millors del món de la categoria KZ2, concretament en la 9a plaça, en el meeting de les Winning Sèries de Karting 2010 disputat a Zuera (Saragossa). El pilot andorrà va completar una actuació molt completa, no exempta de moments complicats, que va tenir com a recompensa puntuar per primera vegada en una prova internacional, són 7 els punts els que acumula en la classificació provisional del campionat després de la seva excel·lent actuació a la pista aragonesa.

Les coses no van començar del tot bé en la sèrie oficial. Malgrat que Àlex i els tècnics de l’equip Kosmic van treballar dur en les mànigues lliures en la posada al punt del xassís i el motor, un problema de subviratge, situés a Loan a la 16a posició amb un temps d’1’00.518 a menys de mig segon de la pole-position que en aquesta ocasió va ser per al pilot polonès Daniel Fuchs (1’00.126).
A les classificatòries va començar la reacció del pilot de Kosmic, un 4t i un 8è lloc respectivament entre els KZ2, li van donar la classificació tranquil·la malgrat que entre els 28 millors que es classifiquen s’agrupen els pilots de KZ1 (més ràpids) i els de KZ2. En aquestes mànigues Loan va tornar a demostrar la seva destresa en les sortides i el seu bon treball a la pista quan cal assegurar un resultat, això va succeir en la segona màniga.
En el prefinal i final, el pilot de la Prograna ACA Junior de karting va viure situacions completament oposades. Mentres en la primera es tenia que retirar en la quarta volta amb problemes en l’embragatge, ala segona, sortint des de la part final de la graella de sortida, va protagonitzar una gran remuntada, amb avançaments espectaculars, que el van situar en la 9a plaça esmentada. Sens dubte un excel·lent resultat en el seu segon meeting de la WSK Euro sèries.

Cada vegada m’agrada més competir en la categoria KZ. Els resultats aconseguits fins ara em confirmen que hem fet, juntament amb Thierry, la millor elecció per seguir amb la meva formació com a pilot. Aprenc moltíssim corrent a costat de pilots però experimentats que són els que estan en aquesta categoria. A més tinc el total suport del meu equip, que és molt professional, i treballa durament per evolucionar el meu material, xassís i motor, que encara no pot rivalitzar del tot amb els seus principals adversaris, Intrepid/TM i CRG/Maxter. Aquestes eren les paraules i un emocionat Àlex Loan una vegada acabat el meeting. Malgrat tot és conscient que queda molt per fer, així ho comentava: Necessito millorar el meu pilotatge bàsicament en dos aspectes que són: treure el màxim rendiment als meus pneumàtics nous durant la crono i saber escalfar millor els mateixos abans de les carreres per tenir un millor ritme durant les primeres voltes. A més, em sento orgullós de ser pilot del Kosmic Racing Team que, amb el seu pilot Armand Convers, aquesta temporada 2010 domina totalment en l’altra categoria reina del karting internacional que és la SKF.

Thierry Canga considera que el resultat és més que merescut, aquest és el seu comentari: Estic realment impressionat per les actuacions d’Àlex en KZ. Cal mencionar que només té 14 anys, a punt de complir 15, i està lluitant amb pilots majors d’edat, entre 20 i 25 anys, que acumulen moltíssima experiència de karting. Ha sabut afrontar amb una gran serenitat i maduresa un salt molt fort des de la categoria KF3 a la KZ. El seu comportament a la pista, realitzant unes molt bones sortides, carreres “ intel·ligents” i la seva col·laboració molt professional amb el seu equip, deixen presagiar una evolució positiva i constructiva en la seva formació com a pilot. Com passa en qualsevol esport i, sobretot, en els esports “mecànics”, no es pot garantir mai els resultats però el que ha aconseguit en aquesta carrera ens pot permetre pensar a tenir l’alegria de veure’l en un podi durant aquesta temporada.

La propera cita de les WSK Euro sèries és a Genk (Béliga) els díes 7, 8 i 9 de Maig.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF