A Juneda, Àlex Machado sempre entre els més ràpids.

Un 2n i un 4t lloc respectivament a la categoria aleví, van ser els resultats amb què Àlex Machado va saldar la seva participació en el tercer meeting del calendari del Campionat de Catalunya de karting 2010. Així doncs el jove pilot andorrà va tornar a ser protagonista i s’acosta cada cop més al triomf en unes carreres marcades per la igualtat i en què qualsevol error té conseqüències directes en la classificació final.
El pilot de l’AV Racers va demostrar estar entre els millors de la graella, però un toc en cadascuna de les carreres en el primera revolt lent del traçat lleidatà, li va fer perdre contacte amb els líders i, malgrat intentar-ho fins a l’últim moment, el triomf se li va escapar.

A la sèrie de cronometrats, Machado ja va presentar les seves opcions d’estar entre els millors, va aconseguir la 7a plaça amb un registre de 49.429, a 6 dècimes d’Eliseo Martinez que va marcar millor temps, però a mil·lèsimes dels tres pilots que el precedien. Cal destacar que darrere de Martinez, l’únic que va poder baixar del 49”, es van classificar 24 pilots en el mateix segon, més igualtat... difícil.

Les semifinals, concretament la B, va servir perquè el pilot andorrà seguís millorant. Després de sortir des de la 5a posició, es va situar en la 2a plaça en la segona volta, lloc que va aguantar fins que a falta de dues voltes per al final va llançar l’atac definitiu que el va portar al triomf, i a la primera línia de la graella de sortida de la carrera inicial del meeting.

L’inici de la primera carrera, va ser trepidant els avançaments es succeïen en cada volta i Machado va estar en tot moment entre els que encapçalaven el grup de participants. Però a l’inici de la cinquena volta, en el revolt esmentat, un toc per darrere va estar a punt de treure’l de la pista, va aguantar però Xavier Lloveras es va escapar... deixant sense opció al triomf a la resta de participants que van seguir embrancats en una espectacular lluita que es va decantar al final a favor de Machado.

Les opcions de podi del pilot de l’AV Racers a la segona carrera, van quedar molt compromeses en el mateix lloc que en la carrera anterior, però en aquesta ocasió en la primera volta. Machado es va girar en negociar el revolt i va ser superat per diversos rivals. No es va acovardir i va seguir en carrera apurant al màxim a cada traçada, la seva recompensa va ser una treballada 4a posició.

Per a Adrián Valles, responsable d’AV Racers, la valoració d’aquesta primera part de la temporada d’Àlex Machado és positiva, aquestes eren les seves paraules: Està competint en una categoria en què hi ha molta igualtat i és complicat distanciar als rivals. Per a un pilot de la seva edat, aprèn de pressa i és molt explosiu. És cert que això té una part menys bona, però per a mi és més fàcil que un pilot molt ràpid aprengui a parar en algunes situacions que la situació contrària. Valles a més no té dubtes en referència als objectius que tenen per a Machado aquesta temporada: Guanyar la categoria aleví dels Campionats d’Espanya i Catalunya són els objectius amb què treballem en l’equip per a l’Àlex aquest any.

El tercer meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010, els dies 22 i 23 de maig, es disputarà en les instal·lacions del karting de Mora d’Ebre.

Classificacions del tercer meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010 / Aleví-Benjamí.