Per primera vegada, Vinyes i Suzuki uniran esforços a Gran Canaria.

El 34è Ral·li Illes Canàries - Trofeu El Corte Ingles, serà el punt de partida a dos mesos de màxima activitat per als participants del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt. Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) partiran a la prova canària amb l’objectiu de repetir triomf entre els participants de la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc, i ampliar les diferències al capdavant de la classificació provisional d’aquest campionat. Aquesta edició del Illes Canàries es vàlid per a la Copa d’Europa Sud / Oest Coef. 10, Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt i l’Intercontinental Ral·li Challenge (IRC).

El primer dia, a disputar divendres 30 d’abril, es centrarà en la zona nord de la illa, les especials a superar (dues vegades cadascuna) seran; Moya (8,61 kms.), Fontanales (24,85 kms.) i Teror (11,83 kms.). La continuació es situarà en la zona sud: Era del Cardón (8,92 kms.), Ingenio (29.95 kms.) i La Atalaya de Santa Brígida (7,80 kms.), s’hauran de superar una sola vegada per completar una primera jornada molt complicada.
Durant la jornada de dissabte 1 de maig, els escenaris estaran al centre i sud de Gran Canària; Santa Brígida (7.80 Kms.), Telde (25.26 kms.), Agüimes (9.11 Kms.), seran les dificultats a superar en dues ocasions, abans de situar el cotxe en el parc tancat final. Aquests trams són els mateixos de l’última secció del primer dia, però en sentit contrari.
En total els equips participants hauran de cobrir 668.11 quilòmetres, dels quals 221.59 kms, corresponen als 15 trams cronometrats (9 diferents).

Per a Vinyes la prova de Gran Canària no és gens fàcil però, com sempre, cal sortir a lluitar per guanyar, aquestes són les seves raons: Com de costum sortirem a donar-ho tot per intentar estar entre els primers. Si que és cert que en aquesta ocasió el coeficient del ral·li és 1,5 i això representa un plus de motivació per aconseguir uns punts que poden ser decisius a la part final del campionat. El ral·li canari canvia de manera significativa el seu itinerari, encara que, segons el pilot andorrà, les dificultats seran semblants: Una vegada més, ens trobarem amb els desnivells habituals de les especials canàries i asfalts molt diferents entre la zona nord i el sud. També pot jugar un paper rellevant en el desenvolupament del ral·li la climatologia. A vegades hem trobat de tot (pluja, boira, fred, sol, calor...) durant el mateix dia, veurem que passa aquest any.

El Parque de Santa Catalina de Las Palmas de Gran Canaria, serà una vegada més el centre neuràlgic del ral·li. La sortida del 34è Ral·li Illes Canàries es ferà des del podi situat a l’esmentat parc a partir de les 8h00 del divendres vinent (dia 30), mentre que el final d’aquesta primera jornada (després de les 3 primeres seccions) està previst a les 21h00. L’inici de la segona jornada (dissabte dia 1 de Maig) també es donarà a les 8h00. El protocol final del ral·li (una vegada superades la 4a i 5a secció) es durà a terme a partir de les 16h00.

*Les hores esmentades es refereixen a la franja horària de les Illes Canàries.

Classificació provisional de la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc.
1.- Joan Vinyes, 35 puntos, 2.- Gorka Antxustegui, 30 p., 3.- Miguel Arias, 27 p., 4.- Jose A. Suarez, 25 p., 5.- Daniel Marban, 23 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF