Primer podi absolut de Vinyes-Mercader, al volant del Suzuki Swift S1600.

Joan Vinyes-Jordi Mercader van pujar al podi del 34è Ral·li Illes Canàries com a tercers classificats de la classificació absoluta del Campionat d’Espanya, a més van assolir el triomf a la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc. Així doncs èxit rotund de l’equip Suzuki que ha fet realitat a Gran Canària la previsió més optimista.
L’edició més internacional del Ral·li Illes Canàries ha estat marcada, una vegada més, per la climatologia. Aquesta vegada ha estat la calor sufocant, els termòmetres han superat els 30º, la que han hagut de superar, com a complicació afegida, tant els pilots com les mecàniques per arribar al final de la prova.

L’inici de Vinyes-Mercader va ser trepidant, van imposar un ritme molt fort des de la primera especial i van arribar al final de la primera secció (primera passada per Moya, Fontanales i Teror) amb gairebé mig minut d’avantatge sobre els seus companys d’equip, Anxustegi-Suarez, que ocupaven en aquells moments la segona plaça. La continuació no va canviar el decorat i el domini del pilot andorrà va augmentar en cadascuna de les especials disputades fins gairebé 1’ després de completar la segona passada per les especials esmentades.
El canvi d’escenari per disputar la tercera secció (Era del Cardón, Enginy i La Talaia de Santa Brígida) no va variar la tendència positiva del pilot de Suzuki, que va acabar la jornada amb gairebé 5’ d’avantatge sobre el seu perseguidor directe, Lemes-Peñate (Ford Festa R2). Cal destacar a més, que l’excel·lent actuació de Vinyes-Mercader els va portar a la 4a posició de la classificació provisional scratch del Campionat d’Espanya, això si distanciat dels líders; situació normal degut a la diferència de prestacions entre el Swift S1600 i el Porsche 911GT3 de Fuster-Aviñó i els S2000 d’Hevia-Iglesias (Skoda) i Vallejo-Vallejo (Ford Fiesta).
Vinyes va iniciar la segona jornada del Canàries 2010 amb l’objectiu d’assegurar les posicions aconseguides a la jornada inicial. Mantenir el lideratge entre els 2 rodes motrius 2000 cc, no semblava complicat però per continuar en la quarta plaça entre els equips del campionat d’Espanya... Cima-Noriega als comandaments d’una Mitsubishi Lancer Evo X N+ estaven molt a prop (18”) i per tant no es podia relaxar. Al final, l’objectiu de la jornada el va assolir amb escreix, Vinyes va ampliar desde l’inici de la 4ª secció les distancies amb Cima a més els problemes de Vallejo li van permetre pujar a un podi, que cal remarcar ha estat molt treballat y merescut.

Com és habitual hem sortit molt motivats en un ral·li sempre difícil i tot ha sortit rodó. El Suzuki ha respost de manera excel·lent i érem conscients que per estar en el podi absolut del campionat espanyol havíem d’esperar una errada dels què ens precedien i aguantar la potència de Mitshu de Cima que per darrere ens ha anat empenyent fins al final. Les millors previsions s’han complert i estic molt satisfet tant per nosaltres com per Suzuki que des de l’inici d’aquesta temporada han confiat en nosaltres.
Així s’expressava Vinyes a l’arribada al Parque de Santa Catalina punt final del Ral·li, la seva cara era el reflex de l’alegria tan de l’èxit aconseguit com del cansament acumulat des de la seva arribada a Gran Canària. Per la seva part, la valoració que feia el Sr. Juan López Frade, Director General de Suzuki Ibèrica, era molt positiva: Sense cap dubte estar en el podi canari del Campionat d’Espanya és una gran alegria, podem afirmar que deixem les illes Canarias amb sensacions molt positives per haver superat de llarg l’objectiu previst.

Poc temps hi haurà per assaborir l’èxit, tan aviat arribin els cotxes procedents de les Illes Canàries, els tècnics d’AR Vidal s’hauran de posar a treballar perquè tot estigui en les millors condicions per disputar el Ral·li Cantàbria d’aquí a dos setmanes, concretament a partir del dia 14 de Maig.

Classificació Copa d’Espanya dues rodes motrius 2000 cc, Ral·li Illes Canàries:
1.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) 2h19’32.4, 2.- Lemes-Peñate (Ford Fiesta R2) a 7’07.4 , 3.- Cruz-Garcia (Ford Fiesta R2) a 9’03.4 , 4.-Antxustegi-Suarez (Suzuki Swift S1600) a 9’07.9 , 5.-Suarez-Quintero (Citroën C2 GT) a 10’29.3 .

Classificació absoluta Campeoanto d’Espanya, Ral·li Illes Canàries:
1.- Fuster-Aviño (Porsche 911 GT3) 2h14’00.5, 2.- Hevia-Iglesias (Skoda Fabia S2000) a 0’52.0, 3.- Mercader (Suzuki Swift S1600) a 5’31.9 . 4.-Cima-Noriega (Mitsubishi Evo X N+) a 6’14.7 , 5.-Gracia-Sanjuan (Mitsubishi Evo X) a 8’33.4 .

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF