Vinyes-Mercader i Suzuki volen seguir la ratxa positiva a Cantàbria.

El 32 Ral·li Cantàbria Infinia marcarà, una vegada més. l’inici del periple del Campionat d’Espanya pel nord de la península. Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) lluitaran per mantenir la trajectòria positiva, que van iniciar a principi de temporada, en escenaris que seran molt diferents als què han hagut de superar en les dues primeres proves del campionat.
Així doncs, Vinyes-Mercader inicien el desplaçament a Cantàbria amb un objectiu que serà habitual durant aquesta temporada: Seguir incrementant el seu compte particular en la classificació de la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc., i si hi ha la possibilitat d’estar entre els millors del ral·li... aprofitar-la.

Els organitzadors del Cantàbria, Agrupació Esportiva Peñucas, han fet canvis importants sobretot en l’horari del ral·li. Aquesta edició, s’iniciarà divendres (dia 14) amb la disputa de les dues especials més llargues del traçat; San Roque-Selaya (31,87 kms.) i San Roque-Villacarriedo (28,05 kms.). Al dia següent, un bucle de tres especials: San Antonio-Solórzano (14,88 kms.), Solórzano-Moncalian (13.15 kms.) i Les Vierna-Las Piles (20,48kms.), que es disputarà dues vegades, configurarà la part decisiva del recorregut.
El traçat total consta de 443.44 quilòmetres, dels quals 156,94 kms, són de velocitat.

Després de finalitzar la prova de Canàries en el podi absolut, Vinyes segueix concentrat a lluitar entre els vehicles de 2RM 2000 cc, aquest és el seu comentari: L’excel·lent resultat obtingut a Gran Canària no ens farà variar el plantejament inicial. De manera prioritària, ens hem de centrar en la classificació de 2RM, posar el nostre ritme i anar controlant l’evolució de la carrera. El canvi d’estratègia caldrà valorar-lo en el moment precís. Arribem al nord d’Espanya i cal recordar que la climatologia pot estar entre els protagonistes atípics del ral·li: Prefereixo que no plogui, sempre he dit que moltes de les carreteres del nord d’Espanya rellisquen molt en sec, amb l’asfalt humit... Les previsions? sembla que no són massa favorables. Crec que, de manera inconscient, quan viatges a les proves del nord dónes per fet que la pluja pot fer acte de presència en qualsevol moment.

Els equips participants al Cantàbria 2010 s’ubicaran a les instal·lacions del Mercado Nacional de Ganados de Torrelavega, des d’on s’iniciaran les dues jornades de competició. Divendres (dia 14) a partir de la 19h00 començarà la primera etapa que té previst el final a partir de la 23h32 del mateix día, a l’esmentat indret. La prova es reprendrà a les 7h30 de dissabte (dia 15) i acabarà en el podi de l’Av. Stadium de Santander a les 14h24.

Classificació provisional de la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc.
1.- Joan Vinyes, 87,50 puntos, 2.- Gorka Antxustegui, 67,50 p., 3.-Yeray Lemes, 45 p., 4.- En rique Cruz, 40,50 p., 5.- Francisco J. Suarez, 34,50 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF