Vinyes-Mercader, guanyen les 2RM en un ral·li passat per aigua.

Joan Vinyes-Jordi Mercader segueixen comptant per triomfs a la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc, les seves participacions en proves del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt vàlides per a l’esmentada Copa. En aquesta ocasió, les especials del 32è Ral·li Cantàbria-infinita han estat l’escenari en què el pilot andorrà ha superat amb total claredat als seus rivals directes. A més Vinyes-Mercader han arrodonit la seva excel·lent actuació en la complicada prova càntabra amb la 6a plaça en la classificació absoluta a 4’11” dels triomfadors, Ojeda-Barrabes (Subaru Impreza), però superant diversos rivals amb vehicles de tracció total.
Es temia que la climatologia estigués entre els protagonistes atípics de la Cantàbria... les previsions s’han complert amb excreix. La primera etapa es va disputar amb unes condicions dantesques; la pluja, boira, fred... van complicar fins a límits insospitats les evolucions dels participants en les especials inicials del ral·li (San Roque-Selaya i San Roque-Villacarriedo).

Vinyes-Mercader ja van poder comprovar en els reconeixements que la prova de la A.D. Peñucas no seria un passeig, durant tota la setmana la pluja va caure amb més o menys intensitat i a l’asfalt ja es notava l’efecte de cunetes desbordades i terra caiguda des dels camps adjacents. Van preparar el ral·li van tenir en compte els detalls més insignificants... solament quedava esperar com aniria la competició.
Com dèiem, l’inici va superar tots els pronòstics i les especials de la primera etapa van marcar diferències definitives per al desenvolupament final de la prova. Vinyes-Mercader van acabar aquesta primera etapa com a líders de la seva categoria amb més de 2’ d’avantatge sobre el seu immediat seguidor Arias-Arias (R/Clio R3).
Durant la segona etapa tot va seguir en la mateixa línia, mentre el pilot andorrà s’esforçava a mantenir la seva posició en la classificació absoluta (objectiu que va aconseguir), els seus rivals de categoria anaven cedint terreny. Al final, triomf clar i en conseqüència es segueixen ampliant les diferències al capdavant de la provisional de 2RM.

Estic molt content amb el resultat aconseguit, la meva felicitació a l’equip i a Suzuki, el treball ben fet té aquestes recompenses. Ha estat un ral·li molt dur. Hem aconseguit el triomf en les 2RM, que era el nostre objectiu principal i hem lluitat per estar entre els millors del ral·li, encara que en aquesta ocasió els vehicles 4x4 tenien molt avantatge per les condicions amb què s’ha disputat la prova. Així s’expressava Vinyes en arribar al control-stop de l’última especial de la prova. En el parc tancat del Sardinero, amb més tranquil·litat, comentava amb detall la duresa de la Cantàbria-infinita 2010: A la primera etapa la boira va reduir a zero la visibilitat en moltes zones, a més la pluja que en alguns moments queia amb molta força, va formar grans bassals en el mateix asfalt... Durant la segona etapa no hem tingut boira però en aquest cas la dificultat era encertar amb els pneumàtics, hi havia zones que s’anaven assecant però a més hi havia molta brutícia en l’asfalt i la pluja no deixava de caure, encara que amb menys intensitat. El Sr. Juan López Frade, Director General de Suzuki Ibèrica, també expressava la seva satisfacció pel resultat final: Un pas més cap a l’objectiu d’aconseguir la primera plaça de la Copa d’Espanya de 2RM 2000 cc. Molt satisfets pel resultat final, que a més s’ha aconseguit en un escenari complicat i en unes condicions ambientals extremes.

La propera cita del Campionat d’Espanya tindrà el seu centre neuràlgic a Vigo (Pontevedra), serà el Ral·li Rías Baixas que es disputarà l’últim cap de setmana de Maig (dies 29 i 30).

Classificació Copa d’Espanya dues rodes motrius 2000 cc, Ral·li Cantàbria-Infinita:

1.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) 2h19’32.4, 2.- Arias-Arias (R/ Clio R3) a 5’14, 3.- Muñiz-Blanco (Ford Fiesta R2) a 6’46 .
Classificació absoluta Campeoanto d’Espanya, Ral·li Cantàbria-Infinita:
1.- Ojeda-Barrabes (Subaru Impreza) 1h43’40.1, 2.- Senra-Vazquez(Mitsubishi Lancer Evo X)) a 1’28.2, 3.- Vallejo-Vallejo (Ford Fiesta S2000) a 1’34.5 . 4.-Burgo-Burgo (Mitsubishi Evo X ) a 2’35.6 , 5.-Monarri-Cue (Mitsubishi Evo X) a 2’51.9. 6.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) a 4’11.5

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF