A Madrid, Amàlia Vinyes-Marc Carol guanyen la segona carrera del CER

Amàlia Vinyes, en el circuit del Jarama formant tandem amb Marc Carol, va aconseguir el seu primer triomf a la Copa d’Espanya de Resistència en la segona de les carreres disputades. Vinyes-Carol van completar una excel·lent actuació en la pista madrilenya, a més del triomf esmentat, en la primera cursa es van quedar a un pas del podi, després d’un inici molt complicat per a Amàlia i una excel·lent remuntada del seu company.
Cal destacar l’espectacular actuació d’Amàlia Vinyes en la carrera que ha aconseguit el triomf, ha mantingut la primera plaça des de l’inici del seu relleu i un gran serenitat malgrat que per darrere el pilot suís Alexey Dudukalo semblava que la podía atrapar.

Amàlia i Marc van aprofitar les tandes lliures per refrescar les característiques d’una pista que fins ara no li era massa favorable a la pilot andorrana. Per part seva Marc Carol va marcar el millor registre de les sèries amb un registre d’1’41.3.

A les sèries cronometrades, Marc, que va disputar la primera (20’), va aconseguir la tercera plaça. El van superar Oscar Nogues (1’40.7) i Antonio de la Reina (1’41.2). No he aconseguit la pole, però sortir des de la segona línia de la graella és un bon resultat. Comentava el pilot català en baixar del Seat Leon número 13.
A continuació va sortir a la pista Amàlia i va fer tota una declaració d’intencions del que podia succeir en les carreres. Va baixar d’1’43, concretament 1´42.8, i es va situar en una excel·lent setena posició.
Per a les carreres de la jornada següent, Vinyes-Carol i els responsables de Baporo Motorsport van decidir canviar l’orde de sortida. és a dir Amàlia sortiria en la primera carrera amb el temps de Marc i al reves a la segona prova.

La primera carrera va tenir un inici molt complicat per a la pilot andorrana. Un lleuger toc el final de recta va provocar la perduda de diverses posicions. I la mala sort no es va acabar aquí, ja que en la mateixa volta un toc amb un altre pilot la va deixar en la part final del grup de participants i el que és pitjor completament desconcentrada, així ho recordava a la final: No he estat encertada en el desenvolupament d’aquesta carrera. Els tocs en la primera volta m’han fet perdre la concentració i en concecuencia la possibilitat de fer un podi que era el nostre objectiu en aquesta prova inicial.
La “venjança” d’Amàlia a la segona carrera ha estat espectacular. Marc va protagonitzar la sortida, es va situar en la quarta plaça i la va mantenir fins que va entrar a boxes per fer el canvi de pilot. A causa de la loteria dels handicaps, Amàlia es va situar al capdavant i va protagonitzar un relleu molt regular i amb un gran control a la part final. Per darrere un pilot de l’experiència de Dudkalo intentava atrapar-la sense èxit. A l’inici de l’última volta va ser el pilot suís el que va cometre un lleuger error que va permetre a Amàlia aconseguir el seu primer triomf en el CER, a més el primer d’una pilot.
Alegria general en el podi amb Amaia i Marc molt emocionats: M’havia quedat una espina clavada de tal com es va desenvolupar la primera carrera i vaig sortir decidida a tot. En aquesta ocasió les coses van sortir molt millor, si m’esperava guanyar? la veritat és que no i menys en una pista com la del Jarama en la què sempre he tingut problemes. En aquesta ocasió la sort s’ha posat de la nostra part. Es podria dir que la sort i el bon pilotatge d’Amàlia que està en una clara progressió ascendent.

D’aquí a tres setmanes (dies 5 i 6 de juny) en el mateix escenari, seran els participants de la Seat Leon els que competiran per una posició en el podi. Amàlia Vinyes estarà entre ells... veurem que passa.

Resultados categoría D4- meeting Jarama (Copa de España de Resistencia).

Servei de premsa.

 

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF