Àlex Machado una altra vegada entre els millors, però...

En aquesta ocasió el podi es va escapar en els compassos finals de cadascuna de les dues carreres disputades. Una 6a i una 4a plaça respectivament en la categoria aleví, van ser les posicions amb què Àlex Machado va tancar la seva participació en el quart meeting del Campionat de Catalunya de karting 2010. El pilot del Programa de joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra no va tenir la mica de sort necessària en el desenllaç final de les carreres disputades per situar-se en el podi de les mateixes. De tota manera cal recordar que Machado està immers en un procés de formació en què, de vegades, aplicar a la pista tota la informació que rep resulta complicat.
Aquesta quarta cita del català de karting es va disputar a les instal·lacions de Karting de Mora, amb unes condicions climatològiques que van ser benevolents amb els participants.

La igualtat entre els pilots que formaven la nombrosa graella de la categoria aleví, va marcar el desenvolupament de les mànigues (parell i imparell) d’entrenaments oficials. En aquesta ocasió les mínimes diferències no van afavorir a Àlex Machado i es va veure desplaçat fins a la 11a posició, amb un registre de 55.238, això sí a menys de 3 dècimes de la 3a plaça. La pole position la va marcar Lluc Ibañez amb un temps de 54.743 .

Les semifinals, concretament la A, va servir perquè el pilot d’AV Racers comencés la seva progressió. Va completar la prova en una 4a posició que el va situar en la cinquena línia de la graella de sortida de la primera de les carreres, una vegada agrupats els pilots de les dues semifinals.

S’esperaven carreres molt disputades i en la primera, ja es va poder comprovar que es superarien les millors previsions. Machado, que va passar la primera volta en el 8è lloc, va iniciar una progressió que el va situar en la 3a posició en les voltes 8 i 9, i amb clares opcions de lluitar pel triomf amb els rivals que el precedien. Però... va dubtar, va perdre la tercera plaça en la volta 10 i una mica descentrat no va poder aguantar el quart lloc. Al final sisè, en una carrera en què bé hagués pogut acabar en el lloc més alt del podi. Cal destacar que amb un temps de 55.176 va marcar el tercer millor registre d’una volta en carrera.

La segona carrera, va tenir un desenvolupament molt semblant a l’anterior. Amb Machado remuntant des de la primera volta, fins a situar-se en la tercera posició (voltes 6 i 7) en la següent va ser superat per Maurcio van der Laan, i encara que va lluitar per superar-lo... es va concentrar a controlar els adversaris que tenia per darrere i volta a volta el podi se li va anar escapant però va aguantar la quarta plaça.

L’esforç de l’entorn del jove pilot andorrà (AV Racers) va encaminat a que l’Àlex canviï una mica la seva lectura de les carreres: Estem treballant perquè l’Àlex sigui una mica menys impulsiu i que sàpiga conservar la seva posició en carrera, una cosa gens fàcil per a un pilot de 10 anys, que a més és molt ràpid i que de vegades no té la picardia necessària per forçar el rival que vulgui superar-lo a fer-ho per la part més complicada. Sens dubte és un treball que segons els mentors de l’Àlex cal fer, corrent el risc de que en algunes carreres li pugui suposar un esforç suplementari sobretot mental.

El cinquè meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010, es disputarà a Sils (Girona) els dies 19 i 20 del proper mes de Juny.

Classificacions del quart meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010 / Aleví-Benjamín.