A Vigo, un altre triomf de Vinyes-Mercader entre els 2RM.

Contínua la ratxa positiva de Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del Suzuki Swift S1600 de Suzuki Motor Ibèrica. Amb el triomf en el 46 Ral·li Rias Baixas-Vodafone a la categoria de 2RM 2000cc., el pilot andorrà amplia encara més les diferències al capdavant de la classificació provisional de la Copa d’Espanya de l’esmentada categoria. A més, Vinyes-Mercader van arrodonir la seva participació en el primer ral·li gallec de la temporada amb la 6a plaça en la classificació absoluta. Amb aquest resultat continuen en posicions de podi, concretament a la tercera, en la classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt absolut.
Quinze dia després de les complicades jornades viscudes a Cantàbria, la climatologia va tornar a erigir-se com a gran protagonista en aquesta ocasió del Rías Baixas. Després de celebrar divendres (dia 28) el shakedown en unes condicions pràcticament estiuenques, el ral·li es va iniciar amb una fina pluja que queia de manera intermitent en algunes zones del recorregut. D’aquesta manera, abans de prendre la sortida, la preocupació per encertar en l’elecció de pneumàtics es palpava en el parc d’assistència de l’IFEVI.

Una vegada començada la carrera es va poder comprovar que la preocupació esmentada estava més que justificada. Vinyes-Mercader van iniciar la prova amb gomes de sec i van tenir problemes en algunes zones concretes d’As Neves i Covelo. Amb tot van acabar aquest primer bucle en una meritòria 5a plaça de la classificació absoluta, i com a líders de les 2RM 2000 cc.
La següent passada per les especials esmentades i el primer pas per Fornelos, va ser més complicat per a Joan. Va sortir amb rodes de pluja i quan va arribar a les especials es va trobar... amb l’asfalt gairebé sec en tots els trams. Va imprimir un fort ritme per intentar mantenir posicions, ho va aconseguir... només en part. Va mantenir el primer lloc de 2RM, però no va poder evitar ser superat per la Porsche 911 GT3 de Fuster-Aviño. A més Lujua-Burgos (Mitsubishi Lancer Evo X) van reduir la diferència pel que fa al pilot de Suzuki a menys d’11”, al final de la primera part del ral·li.
L’objectiu de la segona part del ral·li era seguir manant a la Copa d’Espanya de 2RM, lluitar per aguantar en la 6a plaça de l’absoluta. El primer es va complir sense excessius problemes mentre que la lluita amb Lujua per la sisena plaça va durar fins al primer pas per Mondariz, on una punxada va desplaçar, semblava que de manera definitiva a Vinyes a la setena posició. Però l’abandonament de Lujua en el següent tram cronometrat van deixar les coses com estaven, o sigui que Vinyes va recuperar la 6a plaça.

Ha estat un ral·li complicat sobretot en l’elecció dels pneumàtics, nosaltres hem comès un error abans de l’inici del segon bucle matinal, en muntar rodes de mullat, i això ens ha costat alguna posició en la classificació absoluta, una llàstima... Malgrat tot estic satisfet amb el desenvolupament del ral·li en general. Hem anat molt ràpid i el quart triomf entre els vehicles de 2RM 2000cc, era el nostre principal objectiu i l’hem aconseguit. Aquesta era l’opinió de Joan Vinyes en arribar a l’IFEVI per última vegada al Rías Baixas 2010. Per al Sr. Juan López Frade, Director General de Suzuki Ibèrica, la valoració del resultat final és excel·lent: El ral·li era molt complicat per a un dues rodes motrius. Per tant, estar una vegada més al capdavant del podi de la categoria i la sisena plaça absoluta, malgrat una punxada, és un excel·lent resultat. Ens anem de Vigo molt satisfets.

D’aquí a tres setmanes. concretament els dies 18 i 19, Vinyes i el seu equip tenen una nova cita en terres gallegues. Aquesta vegada a Ourense, per disputar el ral·li d’aquesta capital gallega, cinquena prova del Cameponato d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.

Classificació Copa d’Espanya dues rodes motrius 2000 cc, 46 Ral·li Rias Baixas-Vodafone:

1.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) 1h43’32.3, 2.- Arias-Arias (R/Clio R3) a 1’45.7 , 3.- Suarez-Carrera (R/Clio R3) a 3’26.7 , 4.-Muñiz-Blanco Ford Fiesta R2) a 4’36.8 , 5.-Palacio-Alvarez /R/Clio R3) a 5’11.8 .

Classificació absoluta Campeoanto d’Espanya, 46 Ral·li Rias Baixas-Vodafone:

1.- Hevia-Iglesias (Skoda Fabia S2000) 1h39’23.3, 2.- Meira-Bañobre (Mitsubishi Lancer EVO X) a 1’10.4, 3.- Fuster-Aviño (Porsche 911 GT3) a 1’46.2 . 4.-Burgo-Burgo (Mitsubishi Evo X) a 1’59.3 , 5.-Perez-Velasco (Peugeot 207 S2000) a 2’01.4 .6.-Mercader (Suzuki Swift S1600) a 4’09.0.

Amalia Vinyes entusiasmada per disputar el Ral·li Ourense al volant d’un Suzuki Swift.

Després de viure molt de prop el Rías Baixas 2010, la germana de Joan es troba amb moltes ganes de posar en practica tota la informació que ha rebut durant aquesta setmana a Vigo: La veritat és que si m’haguessin proposat sortir en les Rias l’hagués fet. Tinc ganes de comprovar les reaccions del Suzuki en competició i les meves pròpies en tenir a algú a la dreta que t’anticipa els detalls del recorregut. Sort que tinc tres setmanes molt intenses, si no fos així crec que el temps que falta per a l’Ourense se’m faria molt llarg.

Cal recordar que Amalia Vinyes disputarà el primer ral·li de la seva trajectòria esportiva, invitada per Suzuki Motor Ibèrica al volant d’un Suzuki Swift amb especificacions de la Copa de la marca japonesa i amb Aintzane Goñi com copilot.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF