Una de calç i una altra de sorra per a Josep M. Dadad.

Josep M. Dabad va tenir una primera jornada del meeting de la Supercopa Seat Leon disputat al circuit del Jarama molt complicada. Després de quedar aun mica més endarrerit del que esperava en els entrenaments oficials, va protagonitzar una bona remuntada en la primera de les carreres a 7 voltes, mentre que en la segona, la sort li va donar l’esquena i va estar implicat de manera involuntària en diversos tocs múltiples que el van deixar lluny de les posicions davanteres. Va completar les dues carreres en la 14ª i 20ª posicions respectivament.
Si a València va ser la pluja la que va tenir un protagonisme important en el desenvolupament de les diferents proves, al Jarama ha estat el sol el que ha lluit amb força, posant a prova la resistència tant dels pilots, les mecàniques com del públic en general que ha estat present en el recinte madrileny. Temperatures de més de 30º, que a l’interior dels cotxes de carreres es duplicaven, han estat habituals durant moltes hores del dia.

Els entrenaments lliures han tingut un inici inesperat per a Dabad. Els reglatges que semblaven els millors fa tres setmanes en la pista madrilenya, en aquesta ocasió no han estat tan efectius. En els segons 45’, les coses ha millorat en la mecànica del pilot andorrà i ha aconseguit rebaixar en 1’ el seu millor crono (1’43.943), aquest era el comentari de Dabad al final dels lliures: En la primera sèrie el cotxe no frenava bé i no tenia les mateixes reaccions que en la disputa de la prova del CER fa poques setmanes. És possible que el nou canvi de velocitats tingués alguna cosa que veure. Entre tanda i tanda hem fet diverses modificacions i crec que hem trobat la solució. Caldrà confirmar-ho en els oficials però ara mateix sóc optimista.

En la disputa dels entrenaments oficials, el pilot andorrà no va aconseguir el seu objectiu, la 18ª posició amb un temps d’1’43.191. Malgrat no ser un bon lloc en la graella de sortida per intentar estar entre els millors en la primera carrera, Josep M., estava disposat a lluitar per aconseguir el seu objectiu, aquesta era la seva opinió: La part positiva és que el cotxe ha funcionat bé i potser ha faltat una mica de sort al moment de concretar una volta bona. És a dir, el sortir entre els millors segueix sent la meva assignatura pendent i una vegada més haurem de remuntar des de la part mitjana de la graella, això és un risc però no hi ha més remei que intentar-ho.

Dabad ha iniciat amb força la primera carrera, i ha recuperat posicions des de la mateixa sortida, durant les 7 voltes ha rodat a bon ritme i sense despenjar-se en cap moment de grup de pilots que estaven per davant. Al final s’ha hagut de conformar amb a 14a posició a causa de que avançar en la pista del Jarama no és fàcil i la igualtat és una de les característiques entre els pilots de la part central de la graella.
La següent carrera, ha estat ben diferent, tot s’ha torçat des de l’inici, amb diferents tocs, que l’han endarrerit a les últimes posicions. Ha insistit però la sort no ha estat de la seva part i una nova sortida l’ha deixat despenjat de manera definitiva. Per molt que s’esforcés no hi havia possibilitat de recuperació.
Com deia després dels cronos sortir des de posicions del darrera sempre té els seus riscos, en la primera carrera les coses han sortit mitg bé, però en la segona... millor oblidar-la. Aquesta era l’opinió d’un abatut Dabad que no acaba de trobar la regularitat necessària en un certamen de tanta lluita com és la Leon.

Per a Dabad, la tercera carrera (14 voltes) que es disputarà demà a partir de les 11h00, és l’última oportunitat que li queda per deixar el Jarama amb la moral reforçada pensant en propers compromisos.

Classificacions segon meeting Supercopa Seat Leon 2010 - Jarama.
Entrenaments cronometrats.

1.-Marc Carol, 1’41.830, 2.-Antonio de la Reina, a 0.059, 3.-Josep Oriola, 0.188, 4.-Antoni Forne, a 0.201, 5.-Oscar Nogues, a 0.302, ... 18.-Josep M. Dabad, 1.361 .
1ª Carrera (7 voltes).
1.-Marc Carol, 12’11.324, 2.-Antonio de la Reina, a 3.195, 3.-Oscar Noges, a 5.486, 4.-Antoni Forné, a 6.028, 5.-Josep Oriola, a 6.895, ....14.-Josep M. Dabad, a 17.867. (Fins a 29 clasificats).
2ª Carrera (7 voltes).
1.-Marc Carol, 12’11.324, 2.-Oscar Noges, a 3.195, 3.-Antoni Forné, a 5.486, 4.-Norbert Kiss, a 6.028, 5.-Josep Oriola, a 6.895, ....20.-Josep M. Dabad, a 36.711. (Fins a 26 clasificats).

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF