Problemes mecànics marquen l’actuació de Loan a Sarno.

Alex Loan segueix lluitant fins al límit de les seves forces per intentar redreçar una temporada en què havia dipositat moltes esperances i que, fins al moment no s’està desenvolupant de manera favorable per als seus interessos. A Sarno, en l’últim meeting vàlid per a les WSK Euro Sèries, va tornar a quedar-se a les portes de la gran final després de superar diversos problemes tècnics i fins i tot les conseqüències d’una conducta no molt esportiva d’un rival que no va tenir cap problema a tirar-lo de la pista en els compassos finals de la Repesca.

El pilot andorrà va iniciar els entrenaments lliures, molt motivat, tenia noves evolucions de xassís i motor. Durant els lliures va poder comprovar que el nou xassís li permetia explotar millor els seus pneumàtics, però... la posta al punt del motor no era gens fàcil. A més els problemes de fiabilitat eren evidents, es van arribar a trencar fins a 5 unitats.
Precisament la fiabilitat dels motors va marcar la sèrie oficial, d’Alex. La va afrontar amb uns reglatges molt conservadors que es van veure reflectits en el cronos. un millor temps d’1’04.235 el va situar en la 18a posició de la seva sèrie i en el 36è lloc en la classificació combinada en la què es van classificar 42 pilots.

A les classificatòries la situació no va millorar. En la primera, Alex es va quedar clavat a la sortida i va passar en l’última posició per la primera frenada. Va seguir amb el seu habitual esperit combatiu i va poder recuperar alguna posició, fins a situar-se 22è, dels 27 pilots que van arribar al final de la màniga.
En la segona sèrie les coses van anar a pitjor. Quan rodava de manera còmoda entre els quinze primers, es va trencar la cadena del seu kart i... allà va acabar la seva participació.

Una vegada més, Alex havia de cercar el seu passi a la final lluitant a la Repesca i va estar a prop d’aconseguir-ho. Després de protagonitzar una gran sortida, una més, es va situar en el 5è lloc, així doncs semblava que el més difícil estava fet, la realitat va ser ben diferent. En els compassos finals de la màniga, un rival el va treure de la pista de manera deliberada i encara que Alex va seguir lluitant no va haver-hi possibilitat d’entrar entre els 6 capdavanters. Cal mencionar que el rival va ser desqualificat però...

Al final del meeting el pilot andorrà es lamentava de com s’havia desenvolupat la prova de les WSK en Sarno, aquestes eren les seves paraules: La veritat és que he tingut molt mala sort durant tot el cap de setmana, primer amb els successius trencaments de motor que m’han impedit preparar les carreres de manera òptima, després amb el trencament de la cadena, un incident molt poc corrent en KZ i, per últim, amb el comportament realment antiesportiu del pilot que em va treure de la pista en la repesca. Malgrat tot, Loan segueix confiant en les seves possibilitats i està convençut que la mala ratxa ha de canviar: D’aquestes experiències s’aprèn molt i crec que és important viure-les per donar un valor addicional als bons resultats que estic segur que arribaran. En el nostre propi equip, tinc l’exemple d’Armand Convers que aquest cap de setmana ha guanyat el campionat WSK Euro sèries en la categoria SKF, després d’haver passat diverses temporades sense poder demostrar el seu talent. La seva superioritat aquesta temporada ha estat absoluta.

Una vegada acabades les WSK Euro Sèries 2010, Alex Leon seguirà amb el calendari establert a principi de temporada, que inclou proves del Campionat d’Espanya i França, encara que no es tanca a possibles canvis, com per exemple la seva participació, amb l’equip Kosmic Racing, a les 24 hores de karting de Le Mans.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF