Una vegada més, Àlex Machado a prop del triomf.

A les instal·lacions del karting de Sils (Girona), Àlex Machado va estar una altre vegada entre els que van lluitar per les primeres posicions. Després de protagonitzar un inici de meeting complicat, El pilot del Programa de joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra va saldar la seva participació amb una 5a i 3a posició respectivament, que li permeten mantenir intactes les seves aspiracions d’estar en el podi de la classificació final del Campionat de Catalunya de karting de la categoria Aleví.

La màniga d’entrenaments oficials. va tornar a ser un mal somni per al pilot andorrà i el seu equip. No va haver-hi manera de repetir els registres marcats en les sèries lliures i al final dels 10’, el millor crono va ser d’1’01.704, que el va situar en una compromesa 14a posició de cara a afrontar la carrera inicial.

Com esmentavem, a la primera carrera, Àlex, sortint des d’una posició endarrerida, havia d’anar a per totes des del mateix inici, i va complir de manera brillant. Després de la primera volta havia recuperat 6 posicions i ja es trobava entre els 10 primers. A partir d’aquest moment les coses van ser més complicades, les diferències de ritme pel que fa als seus rivals ja no eren tan clares i avançar posicions era més difícil, malgrat tot va aconseguir arribar fins a la 5ª posició. Cal destacar que en el seu afany de contactar amb els líders de la prova, Machado va marcar el segon millor temps per volta en aquesta carrera (1’01.082), concretament en la 10a volta de les 14 disputades..

Àlex tenia bones sensacions per a la segona carrera, sortia de les primeres posicions i això era bàsic per a no perdre contacte amb els més ràpids. A la primera volta es va situar tercer i semblava que podria entrar en la lluita per al triomf. Però en aquesta ocasió, el pilot de l’AV Racers no va poder mantenir el mateix ritme (problemes de carburació del motor?), i es va anar endarrerint, pel que fa als líders, a cada volta. Al final es va centrar a mantenir les diferències respecte al grup perseguidor, que van mantenir una lluita al límit per arribar fins a Machado.

Hem iniciat el meeting amb problemes de posta al punt del kart i això ens ha endarrerit massa en la sèrie cronometrada. Sortir de la part mitjana de la graella sempre és difícil però cal destacar la gran actuació d’Àlex a la primera carrera en què el seu ritme va ser excel·lent. Si en la segona, hagués pogut repetir, potser ara podríem parlar del primer triomf de l’Àlex. De tota manera la realitat és la que és i cal seguir treballant perquè seguim una línia ascendent... el triomf ha d’arribar. Aquest era el balanç que feia l’equip del pilot andorrà una vegada finalitzat el meeting. Com es pot comprovar hi ha optimisme però sense obsessionar-se amb els resultats.

El sisè meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010, es disputarà Mora els dies 17 i 18 de Juliol. Abans Alèx Machado haurà disputat la primera cita del Campionat d’Espanya de l’especialitat a Cartaya (Huelva), concretament els dies 3 i 4 de Juliol.

Classificacions del cinquè meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010-Sils / Aleví-Benjamín.