Amàlia i Joan Vinyes coincidiran al Ral·li d’Ourense.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) afrontaran el Ral·li d’Ourense 2010 amb l’objectiu d’aconseguir un ple, 5 triomfs sobre 5 possibles, a la Copa d’Espanya de 2RM 2000cc., que li donaria un avantatge gairebé definitiu al capdavant de la classificació provisional de l’esmentada categoria. Pel que fa a Amàlia, amb Aintzane Goñi a la seva dreta a l’habitacle d’un Suzuki Swift Grup A, tindrà com a prioritat, situar el seu vehicle en el parc tancat final situat a la Plaça Major de la localitat gallega.
Així doncs, objectius ben diferents per als germans Vinyes, encara que normals amb l’experiència de cadascun d’ells en l’especialitat esmentada. Mentre Joan porta 13 temporades sent protagonista destacat al Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, Amàlia disputarà el seu primer ral·li a Ourense.

Els membres de l’Escuderia Ourense han preparat un recorregut dur i selectiu per a la 43a edició de la seva prova. El ral·li començarà divendres (dia 18) amb la disputa d’un tram espectacle de 2,05 kms., traçat en el Polígono Industrial de San Ciprian. Dissabte s’iniciarà la competició en una de les especials mítiques de l’Ourense: Sant Pere de Rocas (28,33 kms.). La primera secció es completarà amb: Moreiras (15,38 kms.) i A Seara (14,91 kms.). Després d’una segona passada per Sant Pere de Rocas i A Seara s’arribarà als habituals 40’ d’assistència de meitat de ral·li. Vilariño Fred (14,90 kms.), Cañon do Sil (30,73 kms.), Luintra (15,13 kms.), seran els escenaris que en dues ocasions hauran de superar els participants abans de donar per finalitzada la prova. Un recorregut total de 584,57 kms., dels quals 225,43 kms, corresponen a les 12 especials (6 de diferents) que decidiran la classificació final de l’Ourense 2010.

Vinyes espera que el ral·li Ourense sigui un punt i seguit pel que fa al que ha succeït en les quatre proves del campionat disputades fins al moment, aquesta és la seva declaració d’intencions: A Ourense intentarem augmentar el bon bagatge que tenim durant aquesta temporada. Aconseguir el cinquè triomf en 2RM ens permetria distanciar una mica més als nostres rivals directes. El campionat se’ns posa molt bé, però cal pensar que estem just a meitat del calendari i per tant poden passar moltes coses. Mantenir el 3er lloc absolut?, això és fins i tot més complicat, en aquest cas depèn del resultat d’altres pilots que en bona lògica ens han de superar. Es evident, que nosaltres hem de fer un ral·li perfecte i esperar que passa...
Per a Amàlia, la situació és diametralment oposada, és el seu primer ral·li i seria un èxit acabar la prova, així explicava les seves sensacions abans de viatjar a Galicia: Després de la informació que he anat recollint durant les últimes setmanes, a part de viure en directe el Rías Baixas, tinc molt assumit que és una prova en què puc posar a la pràctica tot el que m’han dit en aquestes jornades prèvies i per tant puc aprendre molt. No és una prova en què hagi d’estar pendent de la classificació, encara que és ben cert que una vegada et poses el casc i els guants és difícil no mirar els cronos i comprovar on estem situats. En principi l’objectiu és acabar, però a mesura que es vagi desenvolupant el ral·li anirem veient com ens trobem, és un ral·li molt llarg i molt exigent físicament.

Les assistències s’ubicaran un any més en les instal·lacions d’Expourense, on també tindran cabuda bona part de la infraestructura que controlarà el bon funcionament del ral·li.
El 43 Ral·li d’Ourense s’iniciarà a les 20h15 de divendres (dia 18) amb la disputa de l’especial espectacle. A les 8h00 de la jornada següent es donarà la sortida al primer participant, mes de 14 hores de competició abans d’arribar al parc tancat final. Està previst que el primer equip faci la seva entrada en la Plaça Major d’Ourense a les 22h10.

Classificació provisional de la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc.(després de 4 ral·lis).
1.- Joan Vinyes, 157,50 punts, 2.-Miguel Arias, 87 p., 3.-Gorka Antxustegui, 67,50 p., 4.- Alvaro Muñiz y José Suarez, 52 p.
Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (després de 4 ral·lis).
1.-Miguel A. Fuster, 114,5 punts, 2.-Alberto Hevia, 110 p., 3.-Joan Vinyes, 99,5 p., 4.-Sergio Vallejo, 85,5 p., 5.-Pedro Burgo, 75 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF