Els germans Vinyes assoleixin els seus objectius a Ourense.
Joan Vinyes es situa segon del Campionat d’Espanya absolut.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van assolir el triomf a la categoria de 2 rodes motrius 2000 cc., ( 6è scratch) en el 43 Ral·li d’Ourense, cinquena prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt. Així doncs Joan Vinyes aconsegueix arribar a meitat de temporada invicte a la seva categoria i en la segona posició absoluta de la classificaió provisional de l’esmentat certamen.
Amalia tampoc ha volgut quedar-se endarrere, i al costat d’Aintzane Goñi a l’habitacle del Suzuki Swift Gr.A, ha completat la prova gallega en el seu debut al món dels ral·lis. Cal recordar que la prova organitzada per l’Escuderia Ourense, amb 225 kms., cronometrats, és la de més quilometratge del campionat espanyol de l’especialitat.

Per a Vinyes-Mercader, l’Ourense 2010 s’ha desenvolupat de manera molt semblant als compromisos precedents d’aquesta temporada. El pilot de Suzuki ha dominat de principi a fi la categoria de 2RM, mentre que en la classificació absoluta es va mantenir amb regularitat entre els deu millors lluitant contra mecàniques molt superiors a seu Suzuki Swift S1600.
Després de disputades les dues primeres seccions de la cursa, Vinyes estava 8è a la general, però amb opcions de millorar una plaça, encara que el rival a batre era la Peugeot 207 S2000 de David Perez. Pel que fa a la classificació de 2 RM, superava el Miguel Arias, 2o en aquells instants a 2’.
Faltava molt ral·li, però tot va seguir en la mateixa línia. Vinyes va seguir imprimint un excel·lent ritme, va guanyar la posició a què fèiem referència i a partir d’aquest moment va poder mantenir sense grans dificultats la 7a plaça absoluta a part d’aconseguir el seu 5è triomf (sobre 5 possibles) en la seva categoria. En el recte final de la prova, l’abandonament d’Alberto Meira li va permetre millorar una plaça.

Ha estat un ral·li molt llarg i complicat “És Ourense”. En les segones passades l’asfalt estava molt brut i calia assegurar les traçades per a no trobar sorpreses. Crec que el ritme ha estat molt bo durant tota la jornada. En la part inicial hem intentat distanciar als rivals directes de la nostra categoria i pel que fa a la classificació absoluta hem seguit l’estratègia habitual, estar el mes a dalt possible, però sense entrar en lluites desiguals i en què partim amb desavantatge. Al final hem aconseguit el nostre objectiu de guanyar la categoria de 2 RM, i la 6a plaça absoluta, per tant estic satisfet del resultat i de la manera que s’ha desenvolupat el ral·li.
Així resumia Joan la seva actuació a l’Ourense 2010, i no va voler acabar sense agrair als què han fet possible un nou triomf aquesta temporada: No hi ha dubte que sense el treball de Suzuki MotroSport i els tècnics d’ARVidal, a més de l’ajuda de meus sponsors, no estaríem on estem en les diferents classificacions del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.

Per part seva Amalia va acabar el Ral·li molt cansada però molt contenta de l’experiència viscuda, així ho comentava al final: Sense cap dubte un ral·li no té res que veure amb una carrera de circuits. Entre reconeixements i la disputa del ral·li són jornades molt llargues i que físicament passen factura. El meu objectiu era acabar i l’he aconseguit, en aquests moments a més de la satisfacció per haver aconseguit superar el ral·li, també em sento feliç per les persones que em van donar la seva confiança per afrontar un repte que, per a mi, era tota una novetat. La pilot andorrana també recorda moments complicats del seu primer ral·li: En aquest aspecte vull destacar que fer Cañón do Sil sense direcció assistida ha estat molt duro. He arribat al final i els braços em tremolaven... no sabia que parant i tornant a posar en marxa el cotxe es reactivava la direcció assistida. Segur que no se m’oblida.

El Campionat d’Espanya de Ral·lis tanca per vacances fins al 20 i 21 d’Agost, dates en què es celebrarà en Ral·li de Ferrol. Joan estarà en el podi de sortida.

Classificació Copa d’Espanya dues rodes motrius 2000 cc, Ral·li Ourense:
1.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) 2h28’42.9, 2.- Suarez-Carrera (R/ Clio R3) a 4’41.9 , 3.- Arias-Arias (R/ Clio R3) a 5’01.2 , 4.-Muñiz-Blanco (Ford Fiesta R2) a 8’25.5 , 5.-Diaz-Diaz Ford Fiesta R2) a 12’14.0 .

Classificació absoluta Campionat d’Espanya, 43 Ral·li Ourense:

1.- Pons-Haro (Ford Fiesta S2000) 2h123’05.7, 2.- Vallejo-Vallejo (Peugeot 207 S2000) a 0’08.4, 3.- Hevia-Iglesias (Skoda Fabia S2000) a 1’18.3 . 4.Ojeda-Marcos (Subaru Impreza)) a 2’54.6 , 5.-Burgo-Burgo (Mitsubishi Evo X) a 3’01.7 , 6.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) a 5’37.2 ... 27.- Vinyes-Goñi (Suzuki Swift Gr.A) a 31’25.7

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF