Josep M. Dabad es mostra molt regular a Portimao .

Després d’un inici de temporada molt complicat, Josep M. Dabad està aconseguint el seu objectiu, no sense problemes, en el Autòdrom de l’Algarve. Va completar les dues primeres carreres del tercer meeting de la Supercopa Seat Leon entre els quinze millors, concretament en la 15º i 13º lloc respectivament, que representa el seu millor resultat global fins al moment en el certamen de la marca catalana. Igual que va passar en el circuit del Jarama, la calor ha estat protagonista en el traçat portuguès sobretot en aquesta segona jornada de competició, s’han superat els 35º i això sempre és un problema afegit tant per als pilots com per a les mecàniques.

Els entrenaments lliures s’han desenvolupat sense contratemps para Dabad. Conèixer el traçat portuguès i adaptar el seu cotxe al mateix era l’objectiu i a tenor dels registres aconseguits, ha quedat a” 1 del millor temps (2’00.415), semblava que el pilot andorrà estava treballant en la línia correcta, tenint en compte, a més, que la majoria de pilots que l’havien superat ja coneixien el circuit. Aquesta era la seva impressió una vegada completades les seves primeres tandes de 40’ a l’Algarve: El traçat m’ha agradat molt, és molt variat amb zones ràpides, apurades de frenada fortes, zones cegues, ... en fi cal conèixer-lo bé per a anar al límit en tots els sectors.

En els entrenaments oficials, Dabad va millorar el seu registre (1’59.168) però no li va servir per a avançar posicions a la graella de sortida. La 18ª posició a la classificació d’aquesta sèrie el va situar a la part mitja de l’esmentada graella, una situació sempre incomoda en el moment de la sortida. AL final dels oficials, Dabad no estava satisfet del seu resultat: No m’he trobat còmode en el moment que he pres la decisió d’anar a per la meva millor volta. He aconseguit el millor temps en la part final, quan menys ho esperava. Pensava que podia estar més endavant, però he de seguir amb el plantejament que em vaig marcar abans de venir A Portimao, seguir aprenent i sobretot conèixer una pista difícil i en la que mai havia competit.

Dabad ha iniciat de manera conservadora la primera carrera, la seva situació en la graella no era la millor per a començar a l’atac. Ha evitat els tocs habituals a la sortida, a més de recuperar alguna posició. A partir d’aquí s’ha limitat ha defensar el seu lloc, sense perdre el contacte amb els rivals qu’el precedien i evitant qualsevol risc que pogués comprometre la seva participació en la pròxima prova.
La següent carrera, ha tingut un desenvolupament molt semblant, en aquesta ocasió Dabad ha pogut millorar alguna posició, però ha guardat tota la seva agressivitat per a la prova que es disputarà demà a 14 voltes i en la que s’àmplia el marge de possibilitats per a situar-se entre els deu millors, que recordem és el seu objectiu prioritari des que es va iniciar la Leon 2010 .
De moment estic molt satisfet de com estan sortint les coses aquí a Portugal. Com he comentat en diverses ocasions, aquest cap de setmana no m’havia plantejat cap objectiu encara que tal com han anat les coses en aquesta primera jornada de carreres, tinc l’esperança de millorar demà i estar més a prop dels millors. Aquest era el comentari de Dabad una vegada acabades les dues carreres al esprint que s’han disputat en unes condicions climatològiques molt dures.

Així doncs, Dabad espera donar-ho tot a la tercera carrera (14 voltes) que es disputarà demà a partir de les 10h30, per arrodonir a l’Auodromo de l’Algarve la seva millor actuació de la temporada .

Classificacions tercer meeting Supercopa Seat Leon 2010 - Autòdrom de l’Algarve.
Entrenaments cronometrats.

1.-Norbert Kiss,, 1’57.717, 2.-Antonio de la Reina, a 0.240, 3.-Antoni Forne, 0.343, 4.-,Vitor Souto a 0.414, 5.-Marc Carol, a 0.572, ... 18.-Josep M. Dabad, 1.451 . (Fins a 33 clasificats).
1ª Carrera (7 voltes).
1.-Oscar Nogues, 14’08.692, 2.-Alvaro Fontes, a 2.722, 3.-Vitor Souto, a 4.318, 4.-Pol Rosell, a 5.387, 5.-Marc Carol, a 5.791, ....15.-Josep M. Dabad, a 21.121. (Fins a 30 clasificats).
2ª Carrera (7 voltes).
1.-Oscar Nogues, 13’59.723, 2.-Norbert Kiss, a 0.496, 3.-Alvaro Fontes, a 3.858, 4.-Pol Rosell, a 5.854, 5.-Vitor Souto, a 6.903, ....13.-Josep M. Dabad, a 15.534. (Fins a 24 clasificats).


Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF