A Portimao, Alex Loan protagonitza una gran actuació.

Alex Loan va tancar la seva participació en les instal·lacions del kartódromo de l’Algarve amb una excel·lent 10a posició en la categoria KZ, que en aquesta ocasió agrupava els millors especialistes del mon de KZ1 i KZ2. El meeting disputat en terra portuguesa era el primer del calendari de les Winning Sèries de Karting (World Sèries). Així doncs en el circuit de l’Algarve, Alex va donar un pas endavant en la seva formació, que de manera ferma, l’està acostant als pilots que fins fa molt poc eren inaccessibles.

Durant els entrenaments lliures, els pilots de referència de l’equip Tony-kart/Kosmic es van queixar de la desgast anormal que patien els seus pneumàtics davanters en l’abrasiva pista del circuit portuguès. Trobar la posta a punt per afrontar el meeting en les millors condicions va ser un verdader trencaclosques per a l’equip en què milita Alex.

Així doncs la sèrie oficial, es presentava complicada. Malgrat els inconvenients esmentats el jove pilot andorrà va treure el millor de sí mateix i va aconseguir una excel·lent 11a plaça, amb un registre de 54.948, a 8 dècimes de la pole-position del pilot nord americà Gary Carlton i només a 2 dècimes de Riccardo Piccoli, la seva referència dins l’equip.

A les classificatòries, la progressió d’Alex va ser evident. A la primera va acabar en la 13a plaça, després de sortir del pit-lane degut fa un problema mecànic que es va produir quan la graella ja estava formada. Les anàlisis post-carrera de l’equip van ser una font d’informació molt valuosa perquè el kart d’Alex fos més competitiu. Va aconseguir acabar ls dues següents classificatòries en la 9a posició, completant unes sèries molt intel·ligents, sobre en l’última, no arriscant més del necessari i assegurar-se una plaça en la graella de sortida de la part decisiva del meeting.

La Prefinal estava plantejada amb detall per Alex i el seu equip, per progressar posicions a partir del 9è lloc de què sortia. En aquesta ocasió la sort li va donar l’esquena i va haver d’abandonar amb l’eix del darrere torçat després que el pilot que el seguia no pogués frenar el seu vehicle i li pugés a part del darrere del kart. Cal mencionar que l’incident el va provocar el pilot que estava just davant d’Alex que va fallar la sortida i es va quedar clavat.

Només quedava la final i el pilot andorrà no volia marxar de Portugal sense protagonitzar una bona actuació, i ho va aconseguir. Sortint de l’última posició, va protagonitzar una excel·lent sortida, va aprofitar que portava rodes noves en no poder disputar el prefinal, per continuar amb un bon ritme que el va portar fins a la 10a posició a la classificació definitiva.

Sincerament, no m’esperava acabar en tan bona posició en una carrera on havia d’enfrontar-me als millors pilots del món de la meva categoria. Reconec que el treball realitzat tant en el xassís com en el motor aquestes últimes setmanes pel grup Tony Kart/Kosmic ha donat el seu fruit i m’ha ajudat molt per aconseguir aquests resultats. Aquestes eren les paraules d’un satisfet Alex Loan en acabar aquesta primera cita de les World Sèries, a més reconeixia la gran quantitat d’informació que ha pogut estudiar dels seus rivals més experimentats: He rebut consells d’un gran pilot com és Rick Dreezen, quina gran final la seva, a més de tenir accés a les seves dades de telemetria i a les informacions per determinar la posta a punt de xassís i motor. Estic aprenent “llatí” i avanço a passos de gegant.

A partir d’aquest moment Alex inicia un merescut període de descans que s’allargarà fins a l’últim cap de setmana d’Agost (26, 27, 28 i 29) dates en què disputarà les 24 Hores de Le Mans de karting.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF