Triomf d’Àlex Machado a Mora d’Ebre.

El circuit nou de Mora d’Ebre va ser l’escenari en què Àlex Machado va aconseguir la seva primera victòria en el Campionat de Catalunya de Karting-Aleví. Després de protagonitzar una excel·lent màniga de cronometrats, el pilot andorrà va superar a tots els seus rivals en la primera de les proves disputades. A la segona? gairebé ho va aconseguir, però en aquest cas, quan estava lluitant també per guanyar, un rival (Carlos Lloberas) li va donar un cop per darrere a falta de dues voltes per al final i el va treure de la pista. Lloberas va ser sancionat pels comissaris esportius, però... Àlex no va poder completar una jornada que s’hagués pogut catalogar d’espectacular.

Després de la seva gran actuació a Cartaya, aviat es va poder observar que Àlex estava disposat a estar entre els millors des de l’inici. Va protagonitzar la seva millor màniga d’entrenaments oficials de la temporada, quedant a només 16 mil·lèsimes de la pole-position, marcada per Eliseo Martinez. Era evident que aconseguir el seu primer triomf en el campionat català de l’especialitat era el seu objectiu i la situació era immillorable...

I la va aprofitar a la primera carrera. Àlex, es va situar al capdavant després de la sortida i va estar liderant el grup de participants durant la primera meitat de la cursa. A la sisena volta Martinez el va superar, encara que el pilot andorrà es va mantenir just darrera del seu rival durant les tres voltes següents. A la vuitena, Machado va donar l’atac definitiu, va aconseguir uns metres d’avantatge que el van llançar cap a un triomf molt esperat i que fins ara se li havia negat al jove pilot de l’AVRacers. Així doncs, un dels objectius de la temporada era tota una realitat.

La segona carrera, va ser molt més treballada. Malgrat sortir al capdavant, Machado va arribar a passar en la quarta plaça la cinquena volta, encara que sempre formant part de grup de pilots amb opcions al triomf. A partir de la volta esmentada va començar la seva recuperació que el va situar a la segona posició a falta de dues voltes per al final, moment en què es va produir el desenllaç comentat anteriorment. Una llàstima, pensant sobretot en la classificació provisional del campionat... malgrat l’abandonament les seves opcions al títol continuen intactes.

L’incident s’ha produït al final de la llarga recta de contra meta. En arribar al revolt d’esquerres he notat un cop per darrere i m’he trobat a la grava del circuit. He intentat tornar a sortir però no ha estat possible. De tota manera estic molt content pel triomf a la primera carrera i de la manera que he lluitat a la segona. L’abandonament ha estat una pena, però no he pogut fer res per evitar-ho. Així resumia Àlex Machado la seva excel·lent actuació a la pista de Mora d’Ebre, en què va deixar clar que és un dels candidats al títol del campionat català de la seva categoria.
Aquesta opinió també la comparteix Adrian Valles, responsable d’AVRacers, així ho comentava: A partir d’aquest moment prepararem a consciència la cita del Campionat d’Espanya a Alcalá del Rio, en la que Àlex té clares possibilitats d’aconseguir el títol. A partir d’aquí ens centrarem en el campionat català en el que encara no ha dit la seva última paraula, queden dos meetings (quatre carreres) tot és possible.

El Campionat de Catalunya de Karting no continuarà fins al mes d’Octubre, dies 16 i 17, amb la disputa del setè meeting a les instal·lacions del Karting Alcarrás. Abans, concretament el primer cap de setmana de setembre, Àlex Machado disputarà la segona cita del Campionat d’Espanya de karting de la categoria Aleví a Alcalá del Rio (Sevilla). El títol pot viatjar a Andorra.

Classificacions del sisè meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010-Mora / Aleví-Benjamí.
Entrenaments oficials:

1.-Eliseo Martinez (TopKart) 1’00.657 , 2.-Àlex Machado (RK) a 0.016, 3.- Sergi Alvarez (Tony Kart) a 0.090, 4.-Josep Arque (TopKart) a 0’179, 5.- Carlos Leon (Birel) a 0’222 ( fins a 29 classificats)