A Ferrol, Vinyes-Mercader lluitaran perquè tot segueixi igual.

Després de gairebé dos mesos de vacances, Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) sortiran el 41 Ral·li de Ferrol amb l’objectiu de mantenir intacta l’espectacular ratxa que els ha portat a dominar la categoria de la Copa d’Espanya de 2RM 2000cc., en les cinc proves disputades, a més d’ocupar la segona plaça en la classificació provisional del Campionat d’Espanya absoluta de l’especialitat.

Venim de vacances, amb moltes ganes de tornar a competir i sobretot amb la intenció de mantenir la mateixa dinàmica de la primera part de la temporada. Guanyar a Ferrol podria resultar gairebé definitiu per certificar el triomf en Copa d’Espanya de la nostra categoria, sens dubte, el gran objectiu aquesta temporada. Hi ha una inscripció de molt nivell, nosaltres sortirem com de costum, al nostre ritme i a veure que passa. És evident que el pilot de Suzuki és optimista, l’avantatge que ostenta en la classificació provisional del campionat li permet afrontar les carreres sense pressió afegida. De tota manera a Ferrol, les coses sempre són complicades, els escenaris en què es disputa són molt particulars: És cert que la gran quantitat d’encreuaments que hi ha en les especials no et permeten un moment de relax. Les primeres participacions van ser realment difícils, ara ja coneixem el terreny i és diferent. Les especials d’aquest any són semblants a les de l’anterior edició, hi ha variants però... algunes referències serveixen.

Els membres de l’Escuderia Ferrol, han preparat, per a l’edició 2010 del seu ral·li, un recorregut total de 477,26 kms., dels quals 165,91 kms, corresponen a les 8 especials (5 de diferents), en què els participants es jugaran el triomf.
Durant la primera etapa, que es disputaran en la tarda nit de divendres vinent (dia 20), les especials a superar seran: San Sadurniño-As Somozas ( 17,70 kms.), As Somozas-as Pontes-Ortigueira (28,31 kms.) i el tram espectacle Ferrol FIMO (1,74 kms.), la primera en dues ocasions. En la continuació, dissabte (dia 21) a partir de les 8h00, dues passades pel bucle format per Vilarmarior-Monfero-Irixoa (24,97 kms.) i Monfero-Monfero ( 25,26 kms.), serviran per establir la classificació definitiva del Ferrol d’aquest any.

El centre neuràlgic de l’última prova gallega del Campionat d’Espanya de l’especialitat 2010 estarà ubicat, una vegada més, en el Recinte Firal de Ferrol. Les assistències i les diferents parts de l’organització de la prova tindran el seu lloc a les instal·lacions del FIMO.
A les 18h30 de divendres (dia 20) s’iniciarà el 41 Ral·li de Ferrol amb la disputa de la primera etapa que es prolongarà fins passada la mitjanit. A les 8h00 de la jornada següent es donarà la sortida al primer participant per a la disputa la segona i definitiva etapa. El lliurament de premis està previst, a partir de les 14h50 del mateix dissabte, en el podi situat a Canton Molins.

Classificació provisional de la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc.(després de 5 ral·lis)
1.- Joan Vinyes, 192,50 punts, 2.-Miguel Arias, 114 p., 3.-José A. Suarez, 82 p., 4.- Alvaro Muñiz, 77 p., 5.- Adrian Diaz, 74 p.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (després de 5 ral·lis).
1.-Alberto Hevia, 137 puntos, 2.-Joan Vinyes, 120,5 p., 3.-Sergio Vallejo, 115,5 p., 4.-Miguel Fuster, 114,5 p., 5.-Pedro Burgo, 98 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF