Joan Vinyes y Suzuki, segueixen sumant a Ferrol.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van complir amb els pronòstics i van aconseguir, a Ferrol, el seu sisè triomf consecutiu aquesta temporada, a la categoria de dues rodes motrius 2000cc. A més Joan ha completat la 41a edició del ral·li de l’Escuderia Ferrol en una excel·lent 7ª plaça en la classificació absoluta, en una prova en que els vehicles de les característiques del Suzuki Swirt S1600 parteixen amb una inferioritat manifesta davant els vehicles de tracció total i de més potència.
Un altre element a batre, en aquest cas per a tots els participants, ha estat la forta calor que ha fet a Ferrol i les zones pròximes per on s’ha disputat el ral·li.

El domini del pilot de Suzuki a la categoria de 2RM ha estat total, líder de principi a fi sense no ha donat cap opció als seus rivals. Va acabar la primera etapa del ral·li (disputada divendres dia 20) amb 1’30” d’avantatge sobre el seu company d’equip, Gorka Anxustegui, i sent el més ràpid en totes les especials disputades.
A la continuació va seguir la mateixa dinàmica i va arribar al final de la carrera havent doblat l’avantatge pel que fa a Anxustegui, que va conservar la segona plaça després d’una emocionant lluita amb Alvaro Muñiz. Vinyes tampoc es va deixar sorprendre en aquesta segona etapa de la prova de Ferrol i va decantar al seu favor totes les proves de velocitat que es van corra.
A l’última cita gallega del Campionat d’Espanya de Ral·lis 2010, Vinyes-Mercader van deixar una mica de costat la lluita que habitualment protagonitzen davant equips amb vehicles de prestacions superiors. Aquesta vegada les condicions de les especials eren massa adverses per arriscar-se en lluites que hauríen estat molt desigualis.

Estic molt content per haver arribat al final amb el cotxe en perfecte estat i a més com a líder de la categoria 2RM. Teníem molt clar que el traçat del Ferrol no era favorable per a les característiques de la nostra mecànica. Així doncs es tractava d’anar superant especials, mantenir un ritme regular sense prendre cap risc i hem aconseguit la nostre fita. La meva felicitació a l’equip, una vegada més, perquè tot ha funcionat de manera impecable i també estic molt satisfet per nosaltres perquè malgrat no ser un ral·li fàcil hem aconseguit un nou triomf i estem molt a prop d’assolir l’objectiu amb què vam iniciar la temporada, el títol de les 2RM. Aquesta era la lectura que feia el pilot de Suzuki en el moment de parar en el control horari una vegada superada l’última especial. Després de 6 triomfs en les 6 carreres disputades, Joan encara no vol cantar victòria: No és que no vulgui, és que falten 7 punts per poder fer-ho de manera matemàtica, fins llavors... no hi ha dubte que ho tenim tot al nostre favor, però per si de cas esperarem a celebrar-ho quan sigui totalment real.

El Ral·li Príncep d’Astúries, que es disputarà els dies 9, 10 i 11 de setembre, serà la següent prova vàlida per a la Copa d’Espanya de 2RM 2000 cc. Aquesta pot ser la cita definitiva perquè Joan Vinyes aconsegueixi de manera matemàtica el títol de l’esmentada categoria.

Classificació Copa d’Espanya dues rodes motrius 2000 cc, 41 Ferrol:
1.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) 1h53’43.8, 2.- Anxustegui-Suarez (Suzuki Swift S1600) a 3’08.8, 3.-Muñiz-Blanco (Citroën C2 R2) a 3’26.9 , 5.-Diaz-Diaz Ford Fiesta R2) a 6’24.4 , 5.- Perez-Cue (Ford Fiesta R2) a 9’37.6 .

Classificació absoluta Campionat d’Espanya, 41 Ral·li Ferrol:

1.-Hevia-Iglesias (Skoda Fabia S2000) 1h47’27.2, 2.- Burgo-Burgo (Ford Fiesta S2000) a 0’29.2 , 3.- Senra-Vazquez (Mitsubishi Lancer EVO X) a 1’30.6 , 4.- Fuster-Aviño (Mitsubishi Lancer EVO X) a 2’49.3 , 5.-Perez-Velasco (Peugeot 207 S2000) a 4’50.2 , ....7.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) a 6’16.6 .

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF