Títol per a Vinyes i Suzuki a la Copa d’Espanya de 2RM 2010.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van confirmar l’objectiu amb què van iniciar la temporada, el triomf a la Copa d’Espanya de 2 rodes motrius 2010. La celebració del títol no va poder ser completa, Vinyes no va poder acabar el 47 Ral·li Príncep d’Astúries en trencar la caixa de canvi a falta de tres especials per al final, quan lluitava per un lloc en el podi absolut de la classificació del Campionat d’Espanya de l’especialitat.

Vinyes-Mercader van iniciar la seva participació a la primera prova asturiana, i única per a ells, del Campionat d’Espanya de Ral·lis 2010 a un excel·lent ritme que els va situar al capdavant de la classificació de 2RM des de l’especial inicial, a més d’estar entre els cinc millors del campionat absolut. Malgrat tot el pilot de Suzuki va haver de superar un incident, que va marcar el seu estat d’ànim la resta de la jornada. En el primer pas per Villaviciosa-Colunga va atrapar al seu predecessor a la sortida i rival directe a l’esmentat campionat absolut, Miguel Fuster, que amb problemes anava a un ritme més lent. Joan va intentar passar-lo però va trobar l’oposició poc esportiva del seu rival que no el va deixar... després de més o menys 4 kms., Vinyes el va aconseguir superar... i molt enfadat al final de l’especial va manifestar que: Fins avui pensava que Miguel Fuster era un cavaller dels ral·lis, avui m’ha decebut.
Al final de la jornada, Vinyes-Mercader, aconseguien situar-se en al tercera posició de la classificació provisional de l’ERC, a 3’58”d’Hevia-Iglesias i en la quarta de la provisional del Campionat d’Espanya amb la mateixa diferència pel que fa a Hevia, però amb el mateix temps de Burgo-Burgo (Mitsubishi Evo X N+).
A més Vinyes i Suzuki aconseguien de manera matemàtica el títol de la Copa d’Espanya de 2RM 2000 cc., en retirar-se després de la 5a., especial Miguel Arias, l’únic rival que fins al moment mantenia una mínima opció d’arrabassar-li el títol esmentat al pilot andorrà.
Joan no exterioritzava la seva alegria pel títol assolit, tot al contrari es mantenia amb un aspecte seriós i concentrat: El Príncipe encara no ha acabat, seguirem lluitant per estar entre els millors del campionat d’Espanya, sense cap dubte el temps que hem perdut en la segona especial d’avui ens farà falta... eren les paraules d’un Vinyes encara molt molest per l’incident esmentat.

Durant la segona jornada les coses van seguir amb el guió previst des de l’inici, la potència i la tracció total dels vehicles de Fuster i Burgo eren factors contra els que era difícil plantar cara. Vinyes al volant del Suzuki Swift S1600 van anar perdent terreny des de la primera passada per Noreña, especial inicial del dia. Malgrat tot semblava indicar que els 2’15” d’avantatge al seu favor pel que fa a Fuster serien suficients per superar-lo al final. Pel que fa a Burgo, la situació era clarament favorable al pilot gallec.
Al final del primer bucle les expectatives s’estaven complint. Després de les tres primeres especials de la jornada el pilot de Suzuki sol havia cedit 12” de l’avantatge que tenia sobre Fuster mentre que Burgo el superava en 38”.
Però... el que no estava previst va succeir, la caixa de canvi del Suzuki Swift S1600 no va resistir l’esforç de lluitar contra vehicles de més potència i va cedir just al final d’aquest primer bucle, així doncs es consumava el primer abandonament de Vinyes-Mercader aquesta temporada, després de sis triomfs consecutius. Hem aconseguit l’objectiu de deixar sentenciada la Copa d’Espanya de 2 RM al nostre favor de manera definitiva, però ens quedem sense poder acabar el Príncipe, crec que estàvem fent un excel·lent ral·li i que el nostre ritme ens hagués situat entre els millors. Aquesta vegada no ha pogut ser, pensant en la classificació absoluta del campionat haurem de lluitar per recuperar punts a la propera carrera a Còrdova. Era el comentari de Vinyes després de confirmar-se l’abandonament de la prova asturiana.

La propera cita del Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt en què Joan Vinyes-Jordi Mercader defensaran les seves opcions a la classificació absoluta serà el Ral·li Sierra Morena, el primer cap de setmana de novembre (dies 5 i 6).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF