Josep M. Dabad acaba la primera jornada a Xères amb regust agredolç.

Josep M.Dabad ha viscut els millors i pitjors moments de la seva primera temporada a la Supercopa Seat Leon en el marge de temps que ha separat la tanda d’oficials i la primera carrera del meeting del Circuit de Xerès. Han estat més o menys tres hores en què ha passat de situar-se per primera vegada entre els cinc millors a la graella de sortida a rodar en solitari en la part del darrere del grup de participants després de rebre un cop en la part del darrere i deixar molt tocada la mecànica de seu Seat Leon. Malgrat la contrarietat, Dabad segueix fidel a l’objectiu amb què es va desplaçar a la pista andalusa i espera poder recuperar les bones sensacions que l’han acompanyat en aquest escenari fins al contratemps esmentat.

Dabad tenia molt treball a les tandes lliures, i si ens guiem pels resultats aconseguits, podem afirmar que el va fer molt bé. Des de la seva estrena a la pista de Jerez es va mostrar molt incisiu en el seu pilotatge millorant de manera continuada cada vegada que sortia a competir els seus cronos. Al final de la jornada de test (dijous dia 14) i de les dues tandes de 50’, Dabad es sentia amb la confiança molt reforçada i convençut de poder estar entre els més ràpids, aquestes eren les seves paraules: El cotxe va molt bé i em sento a gust pilotant en aquesta pista. És un circuit que m’ha entrat de manera ràpida i no descarto seguir millorant en el que resta de competició.

El pilot andorrà no s’equivocava, en la sèrie cronometrada sortia a per totes i va aconseguir un excel·lent registre (1’56.236) a menys de 3 dècimes de la pole-position superant a tots el seus companys d’equip (Monlau Competició): Ha estat sense cap dubte la meva millor tanda de cronometrats des que competeixo al Leon. Sortir des de la tercera línia de la graella de sortida sempre et dóna més possibilitats d’estar entre els millors de la carrera des del mateix inici. És cert que en les carreres pot passar de tot però iniciar-les des de tan endavant també et dóna un plus de confiança.

A la primera i segona carrera (7 voltes cadascuna) les coses no van sortir com el pilot andorrà esperava, va completar les carreres en la 20a i 9a posicions respectivament. En la inicial va fer una bona sortida, fins i tot es va situar en quarta posició... però en una frenada, abans de completar la primera tornada, va ser envestit per darrere amb la mala fortuna de què es va trencar l’intercooler i es va bloquejar uns instants el pont del darrere. Després de moments d’incertesa, va poder continuar però en condicions mínimes per poder competir en aquestes carreres. Cal destacar que a la segona va poder recuperar fins a situar-se entre els deu millors. Aquesta era la lectura que feia Dabad al final de la jornada: Ha estat una llàstima, havia fet una bona sortida. Després del cop que m’han donat el cotxe no responia, inclús he pensat que hauria d’abandonar. Són les carreres em quedo amb la part positiva del dia, mai no havia iniciat una cursa de la Leon des de tan endavant, espero poder seguir així.

Demà diumenge (dia 17) a partir de les 11h20, Dabad seguirà lluitant per poder completar una carrera de la Leon en posicions capdavanteres, aquesta era i es la seva fita a Xères.

Classificacions cinquè meeting Supercopa Seat Leon 2010 - Circuit de Xerès.
Entrenaments cronometrats.

1.-Marc Carol, 1’55.992, 2.-Miguel Toril, a 0.035, 3.-Norbert Kiss, 0.168, 4.-,Vitor Souto, a 0.182, 5.-Josep M. Dabad, a 0.244, (Hasta 24 clasificados)
1ª Carrera (7 voltes).
1.-Marc Carol, 13’51.299, 2.-Miguel Toril, a 2.806, 3.-Pol Rosell, a 3.429, 4.-Josep Oriola, a 4.107, 5.-Oscar Nogués, a 7.250, ....20.-Josep M. Dabad, a 27.139.
2ª Carrera (7 voltes).
1.-Marc Carol, 13’52.430, 2.-Miguel Toril, a 3.372, 3.-Pol Rosell, a 4.436, 4.-Oscar Nogués, a 5.430, 5.-Marcos de Diego, a 11.227, ....9.-Josep M. Dabad, a 17.812.

 

Servei de premsa

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF