Àlex Machado arrasa en el Karting Juneda.

El jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (A.C.A.), que no es cansa de competir ni de guanyar, va donar una altra demostració dels seus dots com a pilot de karting en la disputa de l’últim meeting del Campionat de Catalunya Aleví. Pole-position (la primera de la temporada) i el triomf en les dues carreres disputades va ser un espectacular final per a un campionat en què de manera extra oficial (falta la confirmació de la Federació Catalana), ha completat en la segona plaça de la classificació. Per tant tercer subcampionat per a Machado per arrodonir una temporada que no ha passat desapercebuda per als observadors, tant nacionals com internacionals, de joves valors del karting.

Fins aquesta cita, en els entrenaments oficials era on semblava que li costava estar entre els més ràpids. A Juneda, per fi li va sortir una volta perfecta a les primeres de canvi, concretament a la seva quarta volta, i es va situar al capdavant de la classificació, lloc que no abandonaria durant el temps que faltava per completar la sèrie. Va aconseguir un excel·lent registre, 49”071, superant en més de 2 dècimes al seu immediat perseguidor, Lluc Ibañez.

Malgrat sortir des de la millor posició, la primera carrera no va ser plàcida per al pilot andorrà. Va passar al capdavant del grup les quatre primeres voltes però no es va poder escapar dels seus rivals i en la cinquena es va situar a la tercera plaça, fins i tot va arribar a anar quart a falta de cinc girs per al final.
Però la seva fulgurant reacció el va portar una altra vegada a encapçalar la carrera i amb un lleuger avantatge sobre Eliseo Martinez i Carlos Leon. Aquests metres de distància li van donar l’opció d’aconseguir el seu segon triomf de l’any en el certamen català.

La segona carrera, va tenir un desenvolupament semblant a l’anterior però amb ensurt al final per al pilot de l’ACA junior de karting. El seu domini va ser més intens durant la prova, tan sols va perdre la primera plaça en la 6a i 7a volta, però... a la fase final Carlos Leon el va sorprendre i es va situar líder a l’inici de la ultima volta. La reacció d’Àlex va ser immediata i va tenir temps de recuperar el primer lloc i creuar la línia de meta amb gairebé 1” d’avantatge sobre Leon i; Martinez, que novament el van acompanyar en les posicions de podi.

Aconseguir el primer lloc en totes les proves disputades, inclòs la sèrie cronometrada ha estat una gran alegria. Sobretot la pole, semblava que la tenia lluny. Ha estat un meeting molt dur, hi hagut una lluita molt forta entre el grup de davant però al final, que és el que importa, he pogut decantar el triomf al meu favor. Segons m’han comentat un altre sub... una llàstima, encara que és cert que després de l’abandonament a la segona carrera de Mora era difícil aconseguir el títol. Eren les paraules de Machado una vegada acabada la competició a Juneda, el pilot del AVRacers afegia: Estic molt satisfet de la temporada i gens cansat malgrat que ha estat molt intensa, podríem seguir competint sense problemes. De tota manera queden un parell de competicions habituals de cada final de temporada i després començarem a treballar de cara a l’any vinent.

Classificacions del vuitè meeting del Campionat de Catalunya de Karting 2010-Juneda / Aleví-Benjamí.
Entrenaments oficials:

1.-Àlex Machado (RK) 49.071 , 2.-Lluc Ibañez (FA) a 0215, 3.- Carlos Leon (Birel) a 0.280 , 4.-Camilo Bobet (TopKart) a 0’284, 5.- Eliseo Martinez (TopKart) a 0’350 ... (fins a 31 classificats)