A Madrid, Vinyes-Mercader s’acomiaden de la Copa d’Espanya de 2RM 2010.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) arriben a Ral·li Comunitat de Madrid - RACE, amb els deures fets, és a dir el títol de 2RM fa setmanes que es va decantar al seu favor, però amb l’objectiu de seguir competint al millor nivell per confirmar una plaça entre els millors del Campionat d’Espanya de ral·lis absolut.
La climatologia pot ser el factor extern a batre pels equips participants. Una part important del traçat està a la serra madrilenya per la qual cosa el fred i... qui sap si algun element més, habitual en aquesta època de l’any i de les zones altes de muntanya, pot posar a prova l’habilitat dels pilots en condicions que no són normals en aquest campionat.

Com dèiem la serra de Madrid, a més del circuit del Jarama, acolliran als aficionats amb ganes de seguir en directe l’últim ral·li del campionat espanyol de la temporada. Les especials a batre pels equips són ben conegudes pels que han disputat en alguna ocasió el ral·li del RACE. Divendres per la tarda-nit un primer pas pel Circuit del Jarama (18,53 kms.) i dues passades pel Port de Navafria (15,67 kms.) configuren el traçat de la primera etapa. Durant la jornada següent: Canencia ( 13,60 kms.) i Morcuera (12,56) seran les especials a superar a les seccions 4 i 5,. En la continuació el circuit del Jarama (dues vegades), amb Atazar (10,94 kms.) enmig d’ambdues, decidiran la classificació final del ral·li. En total 768,79 kms., dels quals 150,19 kms., seran cronometrats.

Arribem a Madrid sense urgències d’última hora, l’objectiu amb què vam iniciar la temporada està complert, i per tant ens centrarem de sortida a acabar el ral·li sense forçar la situació. En condicions normals això ens permetria assegurar la quarta plaça a la classificació absoluta, una posició que era difícil d’imaginar a principi de temporada. De tota manera no descartem res i a mesura que avanci la carrera valorarem un possible canvi d’estratègia i lluitar per a algun objectiu més ambiciós. D’aquesta manera comentava Vinyes el plantejament previst de cara a la prova amb què tancarà el calendari 2010 de ral·lis. I afegia una novetat a l’equip que l’ajudarà en aquest compromís final: Es tracta de la incorporació de la meva germana, Amàlia, que farà les funcions d’“ouvrer” en aquest Ral·li. Pensem que serà una bona experiència per a ella, li permetrà conèixer el ral·li a més de seguir en un ambient que ja coneix des del passat Rias Baixas.

El paddock del circuit del Jarama acollirà el parc d’assistència del ral·li, mentre que en les seves instal·lacions administratives es donarà cabuda a la Direcció de Carrera, oficina del ral·li, processament de dades, sala de premsa, verificacions... en general serà el centre des d’on es vetllarà pel bon funcionament de la prova. A la pista del circuit, a part de ser una de les especials del ral·li, es celebrarà el shakedown, en sentit contrari en què es farà l’esmentada especial.
El podi de sortida i arribada de l’I Ral·li Comunitat de Madrid estarà situat als voltants de l’Estadi Santiago Bernabeu des d’on es donarà l’inici de la prova a les 18h00 de divendres (dia 26) i es realitzarà la cerimònia de lliurament de trofeus a partir de les 19h30 del dia següent (dissabte, dia 27).

Classificació provisional de la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc.

1.- Joan Vinyes, 227,50 punts, 2.- Jose A. Suarez, 152 p., 3.-Gorka Antxustegui, 150 p., 4.- Miguel Arias, 144 p., 5.- Adrian Diaz, 139,50 p.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt

1.-Alberto Hevia, 259,50 punts, 2.-Miguel A. Fuster, 207 p., 3.-Pedro Burgo, 180 p., 4.-Joan Vinyes, 139,50 p. , 5.-Francisco Cima. 139 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF