Vinyes-Mercader lluiten fins al final en un traçat molt advers.

Joan Vinyes-Jordi Mecader (Suzuki Swift S1600) van tornar a dominar de manera clara la categoria de 2RM, i es van situar en la 9ª posició final de la classificació absoluta del I Ral·li Comunitat de Madrid - RACE, última cita del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt. Per al pilot de Suzuki, el ral·li va estar marcat per un traçat en el que el Swift S1600, tenia poques opcions de estar al mateix nivell dels seus rivals a la classificació absoluta, que disposen de mecàniques més potents.
En general, també cal destacar una climatologia, amb temperatures molt baixes (fins a -7º) que va posar prova tant la resistència dels equips participants com del públic que en gran quantitat va seguir el ral·li a peu de cuneta.

Els campions de les 2RM de la present temporada van iniciar el ral·li conscients que el recorregut no els era favorable però sense renunciar a res i això va quedar palès en les primera especial del ral·li (cinc voltes al circuit del Jarama) en la qual es van situar de manera inesperada entre els deu millors del ral·li. A la primera passada pel Port de Navafría (la segona va ser neutralitzada per seguretat), Vinyes va seguir en línia ascendent acabant la primera etapa dominant de manera clara la categoria de 2RM, en segona posició es trobava Miguel Arias a gairebé mig minut, i en una esperançadora vuitena plaça en la classificació absoluta. En arribar a l’assistència final del dia, Vinyes se sentia molt satisfet de com s’havia desenvolupat aquesta part inicial del ral·li: De moment tot ha funcionat tal com teníem previst, encara que també és cert que no esperava estar tan endavant a la classificació. El fred i la neu que hi ha als costats de la carretera han deixat els trams molt complicats. Demà serà una jornada molt complicada per a nosaltres, a part que el traçat seguirà tenint més d’un parany, hi ha zones molt ràpides en les quals serà pràcticament impossible seguir el ritme dels nostres rivals en la classificació absoluta. De tota manera cal córrer i veurem que passa.

La segona etapa va ser tan complicada com s’havia previst, en les dues passades per Canencia, Vinyes va mantenir les diferències mentre que a Morcuera no va poder amb les millors prestacions dels seus rivals. Mancant la secció final Vinyes-Mercader seguien manant entre els vehicles de 2RM mentre que a la classificació absoluta es situaven en la 10ª posició a 1’29 del llavors capdavanter, el pilot local Alberto Munarri.
De tota manera el pilot de Suzuki no es va rendir i en la continuació va seguir lluitant i va aconseguir recuperar el 8è lloc absolut després de completar el segon pas pel Jarama i l’únic per Atazar. Així doncs, es va presentar a la passada definitiva pel Jarama amb opcions a millorar alguna posició, tenia als Mitsubishi Evo X de Fran Cima i Alberto Meira a menys de 5” però, per darrere Jonhatan Perez (Peugeot 207 S2000) i Ruben Gracia (Mitsubishi Evo X) també estaven a menys de 3” del de Suzuki. Així doncs un final d’infart que no va tenir un desenllaç favorable per Vinyes-Mercader.
Esperàvem un ral·li complicat per a nosaltres i ho va ser. No vam tenir problemes a dominar la nostra categoria però pel que fa a l’absoluta la situació va ser molt diferent. Vam perdre molt temps en les immenses rectes en pujada d’algunes de les especials, recuperar aquest temps, quan el traçat ens era més favorable va ser impossible. Estic satisfet d’arribar al final amb opcions lluitar per la sisena plaça, encara que al final hàgim acabat en el 9è lloc. Eren les paraules d’un Vinyes content malgrat protagonitzar una prova molt complicada.

Amb aquest resultat Vinyes manté, a falta de confirmació oficial, el quart lloc a la classificació del Campionat d’Espanya de Rallys absolut.

Clasifiación final 2 rodes motrius de l’I Ral·li Comunitat de Madrid - RACE.

1.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift s1600) 1h14’16.1 , 2.-Anxustegui-Suarez (Suzuki Swift s1600) a 1’39.6 , 3.- Arias-Arias (R/Clio R3) a 2’20.8 .

Classificació final absoluta de l’I Ral·li Comunitat de Madrid - RACE.

1.- Burgo-Burgo (Mitsubishi Evo X) 1h12’32.2 , 2.- Hevia-Iglesias (Skoda Fabia S2000) a 0’41.4 , 3.- Senra-Vazquez (Mitsubishi Lancer Evo X) a 1’00.5 , 4.- Cima-Gonzalez (Mitsubishi Evo X) a 1’22.5 , 5.- Lujua-Burgos (Mitsubishi Lancer Evo X) a 1’23.2 , ....9.- Vinyes-Mercader (Suzuki Swift s1600) 1’43.9

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF