Vinyes opina que a Canàries cal sortir a guanyar.

Joan Vinyes-Xavi Lorza (Peugeot 206 S1600) disputaran els dies 15 i 16 d’abril al Rallye de Canàries, segona prova del Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt 2005 i que a més és puntuable per a l’europeu de l’especialitat. Per al pilot andorrà l’objectiu és retrobar-se amb el podi després de veure’s fora del mateix, en l’últim sospir de la prova, a La Vila Joiosa, tot i que no descarta a priori lluitar per un triomf que li permetria llimar diferencies amb els rivals que el precedeixen després de la disputa del primer rallye del campionat.

La zona centre-nord de la illa de Gran Canària serà un any mes l’escenari del recorregut de la prova, en total de 623,04 kms., dels que 206,28 son de velocitat. Les especials que configuren el recorregut són les mateixes que l’any passat amb lleugers retocs. En la primera etapa els participants passaran tres vegades per: Arucas (7,54 kms.), Artenara (16,48 kms.), Tejeda (10,31) i San Mateo (9,99), mentre que a la segona etapa les especials seran Telde (2,10 kms.), Valles de la Pez (10,38 kms.), Valleseco (16,66 kms.) i Teror (7,52 kms.), en aquest cas dues vegades cadascuna. El parc de Santa Catalina de Las Palmas acollirà tota la logística del Rallye Canàries 2005, en les seves instal·lacions se situaran, el podi de sortida i arribada, parcs de treball i reagrupament, direcció de carrera, premsa, etc.

Després de tres setmanes consecutives competint, Vinyes afronta aquest cap de setmana el seu compromís amb mes dificultat, el Canàries és un rallye molt complicat, físicament és molt dur i les mecàniques també sofreixen mes que en altres proves. De tota manera l’any passat la cosa va ser molt bé i esperem repetir. Com a mínim el recorregut és molt similar a la passada edició, si el traçat és pràcticament calcat però el que pot variar és la climatologia, a més que en la zona, de molt bosc, en la qual estan marcades algunes de les especials es pot passar del sol a la pluja en poc temps. Recordo que l’any passat en els reconeixements va caure una pedregada que va convertir les carreteres en pistes de gel. En fi ja veurem, sobre la marxa haurem de lluitar amb el que ens anem trobant.

Els pilots prendran contacte amb els vehicles de competició en el shakedown que es disputarà a partir de les 14h00 del dijous (dia 14), a continuació (20h00) es portarà a terme la cerimònia de sortida. La competició en el Rallye de Canàries 2005 s’iniciarà el divendres que ve a partir de les 8h00, mentre que el primer participant finalitzarà aquesta primera etapa a les 20h40. Els horaris esmentats són en hora canària.

 

Servei de premsa


Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF